2023-11-30
最爱既西贡餐厅— 2084 ! 纯素fusion菜,唔使睇成份有冇蛋奶,fully plant- based🥰🥰 仲要好食呀!之前食过一次signature dish - Peking,今次encore。向北京填鸭致敬,用上炸秀珍菇,个酱同北京填鸭酱一样味。最欣赏块波浪饼底唔会太脆可以弯曲包返d 菇。挑战过新鲜大树菠萝之后,试吓熟食大树菠萝。今次试咖喱大树菠萝JACK FRUIT CURRY技 $65(S)/$95(L) . 好钟意餐厅可以选择份量。一个人食可以选择细份。咖喱少辣,够多汁捞饭。我贪心配左cauliflower rice $40。碗饭好大😜 仲叫左个饮品2084 ALMOND SAFFRON & KAFFIR LIME COOLER$70 。好好味呀,少少酸同咖喱好配。