2023-08-17 296 浏览
2023年7月31日 星期一今日难得可以两个人出去旺角行街食个lunch,于是想拣返以前大学经常去既餐厅同老婆食餐厅过左咁多年都仲系高氏大厦里面,一上到去一枱一凳都无乜点变,仍然感觉好舒适,每张枱都系配梳化坐餐牌都好似无乜大变化,有午餐餐牌提供,价钱好贴地,仲有一杯饮品,不过我哋都加左钱转特饮,比较多选择首先黎到既有龙虾汤,系另外加配嘅,汤底几浓郁,每一啖都食到龙虾味,唔会太过咸,饮完都唔觉得好口渴跟住有饮品,左边嘅系女皇,其实系玫瑰柠檬乳酪沙冰,好重玫瑰香味,饮落去酸酸甜甜,而且几绵滑,最邪恶系上面仲加左大量忌廉,但唔会太过甜,至于右手边就系老婆要嘅士多啤梨奶昔,同样地上面加咗忌廉,仲有士多啤梨酱,佢话饮落去每一啖都充满士多啤梨味主菜方面我要左个all day breakfast,有好多配料,例如烟三文鱼、薯饼、牛角包、炒蛋等等,其中炒蛋既份量系劲多,而且炒得好滑,上面加埋少少香草,味道更加丰富,薯饼炸得好香脆,所有野食完已经劲饱最后仲有加既甜品芝士蛋糕,口感好厚实,而且有好浓郁嘅芝士香味,钟意芝士嘅人士就啱晒埋单每人大约百几蚊左右,完全系经典Cafe嘅感觉!!
2023年7月31日 星期一

埋单每人大约百几蚊左右,完全系经典Cafe嘅感觉!!
2023-07-31