2024-01-25
同工友一齐食饭,最紧要抵食好食,公司附近最受我哋欢迎嘅就系常满百家菜,因为有任食点心 & 火锅。大鸿辉中心果然系荃湾美食集中地,交通方便,天气冻冰冰,工友钟意火锅,重点系有热辣辣即叫即制广东点心食!任食点心+火锅放题$198/位晚上 20:30入座,全场满座,气氛好热闹,通常见到都系一大班朋友饮啤酒倾偈。任食点心超过 50样 点心、配料、饮品任饮任食,我最期待系即叫即蒸嘅点心!有得拣件数,每样拣少少可以试晒唔同款式,点心种类多,劲多好选择。讲到饮茶食点心,当然要食有点心王之称的虾饺烧卖,这里的虾饺、烧卖真系要encore,一试难忘,非常足料,馅料丰富,大大只虾,弹牙多汁。仲有特别有风味的山竹牛肉、豉汁凤爪,都是必要的。食点心有小笼包,感觉超级幸福,多款皇牌点心,任食好满足。当然要有耐性等吓啦!见到一车车刚蒸起的点心,热辣辣咁放入口,好好食。真正皮薄馅靓,质素挺高。火锅汤底我地原本谂住拣近期推介的椰子鸡汤底,后来还是选择重口味的沙嗲锅,非常之浓郁,香料十足!呢个价钱任饮任食真系相当之抵!任食火锅配料即叫即送到,好有效率,沙嗲锅配搭牛肉,冇得弹。一级精选肥牛、海生虾、脆肉鲩、手打丸
即叫即送到,好有效率,沙嗲锅配搭牛肉,冇得弹。一级精选肥牛、海生虾、脆肉鲩、手打丸、墨鱼滑,真心几正,肉质几滑。牛肉色泽,粉嫩红润,都几靓,食落柔软嫩滑。
牛栢叶、丸类、鸭血、豆腐,大量蔬菜,好新鲜。
樽装啤酒、可乐、果汁、汽水,冷热饮品都有,冬天饮维他奶好有feel。