2023-09-22
ℬ𝑜𝑜𝓀𝓂𝒶𝓇𝓀咗好一段时间嘅餐厅,终于同朋友去到🥰可以望住维港景色一路叹下午茶,服务亦好好👍🏼重点系有啲咸点同甜点系可以𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁🤩员工会推住架车逐枱客人问想𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁边啲野食,我同朋友就好贪心,𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁咗两轮,仲要小朋友才会选择我们全都要🤣🤣✿ 𝒯𝒽𝓇𝑒𝑒 ℒ𝒶𝓎𝑒𝓇𝑒𝒹 𝒯𝑒𝒶 𝒮𝑒𝓉 $598 𝒻𝑜𝓇 𝓉𝓌𝑜~ 𝒮𝒶𝓋𝑜𝓊𝓇𝓎 𝒞𝒶𝓃𝒶𝓅é𝓈 ~⭐️龙虾杂果沙律真系成旧龙虾肉🦞连埋杂果沙律食几开胃😊⭐香脆鹅肝多士配无花果酱食材高级,鹅肝本身油脂丰富亦较容易比人感觉生腻,搭配甜嘅无花果酱既新颖又能减低油腻感。⭐️焗酥皮鸡肉批(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)鸡批好好味😋鸡肉磨成蓉后好滑,鸡批牛油味香浓,我同朋友都好中意🧡🧡⭐️蟹肉蟹子三文治(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)蟹肉几新鲜,同埋蟹子亦吾少🦀海鲜喺下午茶黎讲会几加分呀。⭐️ 水蜜桃大虾多士(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)大虾爽口弹牙🦐加埋香甜水蜜桃🍑同埋脆卜卜嘅多士成个组合好正。~ 𝒞𝓇𝑒𝒶𝓉𝒾𝓋𝑒 𝒮𝓌𝑒𝑒𝓉𝓈 ~⭐️ 红桑子慕斯蛋糕配蓝莓馅呢款外型好可爱,谂起明治戈粒士多啤梨朱古力🍓质感滑溜,里面蓝莓味又几重🩷
~ 𝒮𝒶𝓋𝑜𝓊𝓇𝓎 𝒞𝒶𝓃𝒶𝓅é𝓈 ~
⭐️龙虾杂果沙律
真系成旧龙虾肉🦞连埋杂果沙律食几开胃😊
⭐香脆鹅肝多士配无花果酱
⭐️焗酥皮鸡肉批(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
⭐️蟹肉蟹子三文治(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
蟹肉几新鲜,同埋蟹子亦吾少🦀海鲜喺下午茶黎讲会几加分呀。
⭐️ 水蜜桃大虾多士(𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
~ 𝒞𝓇𝑒𝒶𝓉𝒾𝓋𝑒 𝒮𝓌𝑒𝑒𝓉𝓈 ~
⭐️ 红桑子慕斯蛋糕配蓝莓馅
⭐️新鲜水果挞配云呢拿吉士 (𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
水果挞有红莓、菠萝🍍红肉火龙果,果挞饼皮香脆,配云呢拿吉士味道亦不错。
⭐日式绿茶布朗尼 (𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
开头食又吾觉好浓绿茶味,佢似系绿茶蓉多过绿茶布朗尼,食食吓绿茶味几浓💚里面有核桃块增加口感。
⭐️ 英式提子松饼配鲜忌廉及果酱 (𝒰𝓃𝓁𝒾𝓂𝒾𝓉𝑒𝒹 ℛ𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁)
估吾到𝓈𝒸𝑜𝓃𝑒都可以𝓇𝑒𝒻𝒾𝓁𝓁😍做到松软而且牛油味香浓,鲜忌廉打发得细滑🤍果酱同𝓈𝒸𝑜𝓃𝑒配搭亦好好。