2024-11-18 1654 浏览
喺观塘,有间喺网络上爆红嘅火锅餐厅——【米走鸡】。呢间餐厅喺网上嘅好评如潮,各种火锅汤底选择丰富,令人忍唔住想去试下。我终于有机会同朋友一齐去体验呢间餐厅嘅火锅啦!我哋点咗一锅金汤桃胶花胶鸡汤,主料包括鸡肉、桃胶同花椒等。汤底熬煮得非常入味,唔单止好味,仲有养颜效果,特别受女生钟意。汤汁浓郁,桃胶同花胶嘅搭配令整锅汤更加滋补。作为牛肉爱好者,我哋梗系唔可以错过餐厅嘅霜降Prime牛板腱。呢间餐厅拣咗Prime级数嘅牛板腱,带有明显嘅霜降脂肪,肉质适中有咬劲,浓郁嘅牛肉香味令人回味无穷,简直可以话系完美之选💯蔬菜方面,我哋拣咗娃娃菜。娃娃菜同火锅汤底一齐煮,唔单止令汤底更加鲜甜,仲将汤底嘅味道融入咗蔬菜中,更加好味👍🏻谂唔到呢间餐厅嘅食物咁好味,一度以为只系网络上嘅虚传。依家睇嚟,真心推荐大家去试下呢间火锅餐厅!