2023-07-04
其实我成日都经过黑门水产呢间店,门口啲餐牌吸引到爆!一直都好想食㗎喇!今日终于可以食啦!开心死我啦!其实好近站,喺K11附近,好容易揾。率先感受吓门口餐牌嘅威力😂我哋坐左卡位,静静地慢慢食倾吓偈😀点好菜之后,第一味上嚟嘅系海胆蟹味噌甲罗烧!系蟹壳盛载住蟹膏,蟹肉,蟹籽,鹌鹑蛋,香葱,颜色摆设靓到飞起。我影完相之后,店员就喺现场开个炉烧俾我哋食,只见佢一直炒一直炒,我哋等就得啦😆 好正第二味上嚟㗎海苔酒盗烧帆立贝,同样都系要烧嘅,我影咗张相靓靓嘅相之后,店员都开始烧啦,只见佢一直倒酱汁,一直炒,已经闻到香味,流晒口水🤤当我哋等紧嘅时候,其实已经岩手县赤崎生蚝(一本)已经送咗上嚟,哗!咁我哋就食咗生蚝🦪先,口感滑溜,超级新鲜,配上佢地自家制(系生蚝上面𠮶度)嘅酸酸酱,好味到爆,一啲都唔腥!平目鱼薄切刺身,片片都透明嘅,平时比较少食,点埋特有嘅柚子汁,好味到唔识点形容。成个碟嘅摆设都好有贵气,赏心悦目!俾我哋秒食完呢两味期待已久嘅两碟已经整好,先嚟一个蟹膏,正到觉得自己以家就系日本,将热辣辣香味浓郁嘅蟹膏放落饼干度,好食!想再叫多一碟!影咗相,俾大家感受吓🤣帆立贝已经切好咗几旧,细细啖容易咬
其实好近站,喺K11附近,好容易揾。
率先感受吓门口餐牌嘅威力😂
我哋坐左卡位,静静地慢慢食倾吓偈😀
俾我哋秒食完呢两味
帆立贝已经切好咗几旧,细细啖容易咬,贝肉弹牙爽身,带子边都好正,每啖都可以配埋中紫菜汤,绝配呀!第一次咁样食帆立贝
另外当然唔少得主食,叫左黑门令四食,因为样样刺身都可以食少少,真系好吸引!
主要有吞拿鱼、香葱吞拿鱼腩、三文鱼、三文鱼子、飞鱼子、蟹肉、螃蟹羔酱。每一个小碗都会有少少饭,配上各式各样嘅刺身,新鲜又滋味!仲有劲级嫩滑嘅茶蒸碗,沙律,面豉汤,菠菜加糖心蛋,配菜一样唔逊色!
黑门三文鱼加州反卷,个卷入面有牛油果蟹柳紫菜,个饭点咗好多蟹籽,好足料,上面有片三文鱼,仲有三粒三文鱼子点缀,无论系咪上的味道都一流!