2018-04-26 285 浏览
系日本食和牛就食得多.. 系香港想食都唔系周围有.. 就算有都未必好食.. 不过我之前都食过好食.. 所以今次带朋友去试下.. 满满日本风嘅装修..青苹果酒 & Asahi: 食得烧肉点可以无杯啤酒啤啤去.. 如果唔饮得咁多可以叫青苹果酒.. 淡淡地易入口.. 烟三文鱼沙律: 份量二人食刚刚好.. 三文鱼配千岛汁.. 沙律就配另一款.. 其实我觉得一款汁都够了.. 三文鱼本身无汁都可以.. 依家就口感复杂左.. 无左本身嘅鲜味.. 不过沙律本身新鲜就已好味.. 泡菜煎饼: 煎得几香口.. 食落个口感都几似葱油饼.. 个酱汁有少少辣.. 我个人觉得唔点酱汁会好食D.. 入面都有少少蔬菜可以中和一下油腻.. 左上 - 牛肉眼: 和牛必食推介 我钟意食呢款因为肥瘦肉平均.. 唔会一食落口就成口油.. 而且会慢慢渗出肉汁..  令人回味无穷.. 哈哈.. 同埋点呢一款数量比较多(感觉上)..左下 - 牛排肉: 位于后下方后半身.. 呢一款睇落完全唔见有肥肉.. 不过食落口感就较多油.. 虽然都好好味但对于我怕肥女仕就要食少D.. 右上- 豚肉眼: 谂住点返个豚肉试下口感如何.. 豚肉要煮得比较

青苹果酒 & Asahi

烟三文鱼沙律

泡菜煎饼

左上 - 牛肉眼: 和牛必食推介
右上- 豚肉眼: 谂住点返个豚肉试下口感如何.. 豚肉要煮得比较耐.. 食落口都感觉比较"Un"左少少.. 同埋较为普通都系食返和牛系最Perfect..
右下 - 牛舌:  我自己本身都好钟意食牛舌.. 我喜欢个种口感.. 而且切得够薄.. 快熟快食.. 点埋酱汁仲一流..

和牛-  牛肉眼,  牛排肉,    牛舌,  豚肉眼
2018-03-04