2007-07-05
21-4-2007 1840这间分店之前在湾仔试过也不差,趁屋企唔驶煮饭,同爸爸及家姐一齐黎个early bird dinner。我们共点了四道菜。等紧菜时候,先上一篮面包,与湾仔的一样有以橄榄及黑芝麻为主,点黑醋及橄榄油更加好味。首先上既系Spinach Salad, 里面有西式菠菜、梨片、合桃、洋及蜜糖芥辣醋,甜中带少少辣,加上有生果,是非常开胃的前菜,一定要试;而另一道前菜为Beef Carpacio,即系生牛肉切薄片,而这里加埋芝士碎及生杂菜伴著一齐食,还有落了橄榄油,因为咁,只食到好少牛肉味道,如果唔讲真系唔知食乜落肚。食完前后菜,亦系主菜上场时间。先来Lamb Shank (烩羊膝),还有薯蓉什菜伴菜,切落去已知炆得唔够,食落仍有羊味,但有丁点鞋及唔够入味,稍为失望;而最一道菜为Margherita Pizza,里面有蕃茄、切片水牛芝士(mozzarella) 及九层塔(basil),一道原始风味的薄饼,纵管如此,食得出好香的蕃茄味及芝士味,加上香叶味,形成三权对立,唔会混埋一齐唔知食紧乜,都不错。埋单共406蚊,系区内算是不错,但同样价值,在其他区还有更好选择。