2021-04-02
每次食中菜都觉得一定要多人先好去食,因为中菜好快可以填饱个肚,要多人一齐食先可以叫多几样𩠌😎 唔知大家有冇同感呢?!清滋小排骨酸酸甜甜的味道作开胃菜真心不错,不过小编觉得配料八角偏多,令到好容易夹到佢从而放落口,最终要饮大量的水先可以冲走八角的味道😅另一方面排骨肉质偏硬有"鞋"口的感觉,建议煮排骨的时间缩短小小🙈花雕醉乳鸽炸乳鸽食得多用酒煮乳鸽小编真系第一次食,味道同醉鸡的分别系乳鸽的酒味更浓,可能系因为乳鸽肉质冇鸡甘厚身,所以更容易吸收酒味,如果钟意花雕味的朋友不防一试😉浓汤沙锅馄饨鸡🐔食上海菜必点之一,先讲汤底真系好香好浓鸡汤味,饮完一碗完全冇口渴的感觉👍馄饨皮内的肉吸哂汤的精华加上本身的肉汁真系冇得输😋第二主角鸡🐔估佢唔到肉质竟然唔会"鞋"口反而仲好有鸡的鲜味😍金牌小笼包皮薄馅靓汤汁又多,咬开第一啖已经爆哂汁😂酱油年糕海中虾虾的份量都多有六只,味道仲好惹味唔会好咸调味得刚刚好,年糕味道跟平时食开的上海粗炒差唔多没有什么大惊喜😬原筒黑豆腐花第一感觉卖相望落去真系唔觉得佢会系滑的豆腐花,但食完第一啖我会选择帮佢平反,因为佢口感都真系几滑,唯一美中不中系唔太浓豆味,但整体不错👍
清滋小排骨
花雕醉乳鸽
浓汤沙锅馄饨鸡🐔
金牌小笼包
皮薄馅靓汤汁又多,咬开第一啖已经爆哂汁😂
酱油年糕海中虾
原筒黑豆腐花