2021-08-14
🙆🏻♀️好耐无食过上海菜!今次黎到九龙塘食王家沙,菜单好多选择~以下我地既详细食评!🥳..▫️精选沪式凉菜拼盘为食既人真系必叫呀!呢款拼盘真系好多选择,款款都系我至爱呀!包括皮蛋豆腐~镇江肴肉~!😋四喜烤麸~醉嘉美鸡~蒜拍青瓜,🥰当中我最钟意食系镇江肴肉,晶莹通透,口感好似JELLY,不油不腻,凉食令鲜味更突出!..▫️蟹粉小笼包🥰我自己都几钟意食小笼包,呢款小笼包真系好好食,多汁皮薄,蟹粉味重,鲜味十足呀😋!✨..▫️明炉原条桂鱼丝🥰明炉原条桂鱼丝卖相好得体,叫黎宴客真系不得了!桂鱼丝配上唐芹及青红椒,口感有层次,而且镬气十足~~另外附上特别既酱汁✨可以淋上鱼丝上食,又另一番待味!✨..▫️四川麻辣水煮牛肉汤面香香辣辣汤底,配上爽滑面条,而且水煮牛肉肉质嫩滑,而且份量好大!好抵食呀~..▫️芝麻豆沙饼香香脆脆既豆沙饼,食完令又再三回味,豆沙香口又唔会过甜,好食!
▫️精选沪式凉菜拼盘
▫️蟹粉小笼包