2024-05-16 26 浏览
「炭火地鸡」系一间专门食到优质鸡肉与珍稀部位嘅串烧店。各种内脏同部位通通被分得超级仔细!刁钻部位例如:鸡脚筋、鸡颈、鸡心管、鸡爽肉及鸡蚝肉都齐全。除咗鸡肉,餐厅都有唔少其他肉类嘅串烧选择。师傅嘅烧烤技术出色,火候控制讲究,串烧烧得表面香脆,肉类一啲都唔干,完全锁住晒D肉汁,即叫即烧即上枱!令客人完全品尝到高水准嘅美味串烧。我同朋友叫咗好多唔同嘅串烧,特别推介嘅有:🔸熟成鸡腿肉(含鸡蚝肉)- 烧到7到分熟后,食起上嚟口感鲜嫩,肉汁饱满,外皮仲十分香脆。🔸甘口嘉美鸡全翼 - 酥脆嘅鸡翼配上惹味酱汁加持,令人食唔停口。🔸鸡软骨 - 口感十足,越咀嚼越有味,送酒啱晒!🔸鹌鹑蛋卷 - 创意特式串烧。一咬落去,鹌鹑蛋「卜」一声爆开,滋味满满。🔸明太子烧淮山 - 淮山新鲜爽口,盖上厚厚一层明太子,咸香味道交融。🔸春菊水菜沙律 - 蔬菜有独特嘅味道,清爽甘甜又开胃。枱上面嘅调味料,芥辣、柠檬同埋Wasabi非常适合串烧,有画龙点睛之效。

除咗鸡肉,餐厅都有唔少其他肉类嘅串烧选择。

我同朋友叫咗好多唔同嘅串烧,特别推介嘅有:

🔸鸡软骨 - 口感十足,越咀嚼越有味,送酒啱晒!

🔸春菊水菜沙律 - 蔬菜有独特嘅味道,清爽甘甜又开胃。

鸡翼
烧麻薯