2022-08-22 192 浏览
最近成日都出街食, 比较少食菜,  所以今日决定食得健康啲去食素! 下午茶时段见巧膳坊嘅素食几吸引, 餐厅啲布置好有中式嘅风格! 午市套餐$188 餐前小食系青瓜给云耳, 酸酸地几开胃莲藕汤好足料够浓味点心系素饺,有四件 ,饺皮唔会太厚皮薄馅靓, 不太浓味入面嘅素菜好丰富! 小菜可选3款 士多啤梨生炒骨 因为系套餐所以份量比单叫嘅细啲, 但系都有六大件! 外面好香脆内里系用了腐竹及莲藕拉丝, 所以食落去嘅感觉就好似排骨, 好有咬口👍🏻蜜椒薯仔牛柳 卖相跟一般嘅薯仔牛柳一模一样,  就算唔食牛都可以食呢个数牛柳, 黑椒味好浓沃, 薯仔同牛柳粒都好夹, 素牛柳唔会好实够淋林卖相好精致!浓汤珍菌粉丝浸菜苗 , 有粉丝白菜仔及菇, 落了榨菜所以唔会觉得缺少蒜蓉味,令菜苗都好香甜! 配丝苗白饭 番薯糖水 番薯好粉😋, 糖水甜甜地非常润喉, 系赠送的! 所以唔好以为食斋就好乏味, 食斋都可以食出多重口味又创新!

午市套餐$188

餐前小食系青瓜给云耳, 酸酸地几开胃

莲藕汤好足料够浓味

小菜可选3款
士多啤梨生炒骨

蜜椒薯仔牛柳

配丝苗白饭

番薯糖水
番薯好粉😋, 糖水甜甜地非常润喉, 系赠送的!

所以唔好以为食斋就好乏味, 食斋都可以食出多重口味又创新!