2024-02-01 149 浏览
今日喺佐敦食午餐,佐敦有好多茶餐厅,午饭时间通常都坐满,一至两个人食,系要搭枱嘅。今日发现呢间餐厅,原来单单喺佐敦,已经有两间分店,一间喺弥敦道,比较多人,而另一间喺庙街,午饭时间照样系坐满人,不过庙街呢间,会坐得比较舒适。如果一班人来,可以坐阁楼。食物方面,午餐有好多款式可以选择,腊肠排骨饭、杨州炒饭、咖喱牛腩饭等等,西式嘅有猪扒肠仔意粉、焗白汁鸡扒意粉等等。今次我两个人食,就叫咗「葡汁焗猪扒饭」同埋「咸鱼蒸肉饼饭」。好值得推介系咸鱼蒸肉饼,咸鱼好新鲜,肉饼好香滑,好有住家风味。饮品方面,好钟意佢嘅奶茶,香滑有茶味。整体食物质素高,价钱合理,午餐平均消费$60/位。