一踏进这家餐厅,扑鼻而来的香气已经暗示我,今次肯定会有一场味蕾的派对!首先来个胡椒咸菜猪肚汤,汤头醇香得嚟不会过于辣,喝落去暖笠笠,够晒滋味!猪肚爽口,咸菜嘅咸香刚好提鲜,一啖汤一啖爱呀!接著试下冻乌头,鱼肉冻得啱啱好,弹牙得黎又保持咗鲜味,轻轻沾下豆酱,嗗嘴👄间有种咸鲜交织嘅绝妙感觉。真心唔舍得食完!至于卤水鹅,喂,真系无得输!皮脆肉嫩,个鹅肝更加系入口即化,冇咁油腻,而喺呢个层次,餐厅依家都算系飞起跳舞🕺嘅水准!加上少少甜白醋,马上锄走腻感,又可以再战十轮!系呢度食,你会发现,味道真系可以好平民但又唔失格调嘅。每一口都证明咗烹调嘅用心同对食材嘅尊重。食到最后,连碟底嘅酱汁都想舔干净。下次一定要带埋多啲人,试吓其他推介嘅菜式!今晚呢个潮州盛宴,正正👍!