5天前 23 浏览
星期五放工去happy hour,去食串烧饮啤酒系一个非常好嘅选择。九如坊嘅《人生有限杯》,系陀地烧嘅前身,之前有帮衬过,知道而家转咗名之后亦多咗好多新嘅串烧口味,所以就去试吓🤩🧀老油条爆芝士:呢款串烧真系好有创意。传统嘅老油条同芝士相结合,口感独特。油条炸到酥脆,一咬开,芝士瞬间涌出,香浓嘅味道弥漫喺口中。旁边有一碟糖浆,沾少少嚟食,有西多士feel。🍗无骨鸡翼:鸡翼经过精心处理,去咗骨头,食起身好方便。外皮炸到金黄酥脆,入面嘅鸡肉鲜嫩多汁。搭配上店家嘅秘制酱汁,同埋酿咗大葱喺入面,味道更加系一绝。🍗免治鸡肉棒(配日本蛋):鸡肉棒肉质鲜嫩,口感细腻。配上滑顺嘅日本蛋🥚,增添咗一份柔滑嘅口感。鸡蛋嘅鲜美同鸡肉嘅香味相得益彰。🍖豚肉荔枝卷:荔枝为豚肉增添咗一份清新嘅口感。豚肉烧到啱啱好,多汁嘅荔枝同豚肉一齐食,中和油腻感觉,爆汁感觉提升。🍗大蒽鸡肉:鸡肉烧得啱啱好,香喷喷而且好入味,大葱为串烧增添咗一份清爽,中和鸡肉嘅油腻感,两者嘅配搭得宜。🐓惹味烧鸡脚筋(微辣):鸡脚筋烧到金黄香脆,表面微微焦香,口感劲爽弹牙,充满胶原蛋白,越嚼越香,而且调味好惹味,少少辣,刺激味蕾。🍖麻糬豚肉卷:焦香

老油条爆芝士

免治鸡肉棒(配日本蛋)

豚肉荔枝卷

大葱鸡肉

🍖麻糬豚肉卷:焦香嘅豚肉包住软糯QQ嘅麻糬。豚肉嘅油脂同麻糬嘅甜味完美融合,真系令人难以抗拒,呢个串烧嘅调味咸咸甜甜,令人越食越上瘾。

🐓椒盐烧鸡皮:鸡皮烧到啱啱好,外表金黄酥脆,一啖咬落去,脆到好似薯片咁。椒盐嘅味道均匀噉分布喺鸡皮上,送啤酒一流🍻
椒盐烧鸡皮(前)椒盐鸡软骨(后)

🐓椒盐鸡软骨:鸡软骨嘅口感好弹牙,咬起身 “咯吱咯吱” 响。椒盐嘅香味充分融入其中,令鸡软骨更加好味可口。每一粒鸡软骨都大小适中,又方便食,又可以令人充分享受咀嚼嘅乐趣。

🍢脆皮猪大肠伴酸姜:脆皮猪大肠外皮香脆,内里嫩滑烟靭,连埋酸姜同埋旁边嘅芥辣,令人食唔停口,又系另一款配合送啤酒嘅小食。
脆皮猪大肠伴酸姜

🍙鳗鱼饭团:鳗鱼烧得香喷喷,肉质弹牙,唔系一般雪藏鳗鱼,非常新鲜,配上已经调味嘅米饭,口感非常丰富。
鳗鱼饭团

🌿芫荽鸡丝手抓饼:芫荽嘅清香、爽口嘅
芽菜同埋鸡丝,令到呢一个手抓饼非常多层次,有啲似喺台湾早餐店食到嘅食物,满满都系幸福滋味。
芫荽鸡丝手抓饼

🍨焦糖雪糕三文治:多士两面都沾满焦糖,煎得香脆,夹住雪糕,又冻又热,一个好有创意嘅甜品,令呢一餐串烧有一个完美嘅句号。
焦糖雪糕三文治

《人生有限杯》每一款串烧同小食都有其独特嘅魅力,无论系口感定系味道,都令人回味无穷。就算疯狂地嗌晒自己钟意食嘅串烧,埋单都唔会觉得肉痛。唔怪得人头涌涌,不断有客人入嚟。如果大家想试吓,记住订定位先!

麻糬豚肉卷
老油条爆芝士
免治鸡肉棒(配日本蛋)
豚肉荔枝卷
大葱鸡肉
椒盐烧鸡皮(前)椒盐鸡软骨(后)
脆皮猪大肠伴酸姜
鳗鱼饭团