2022-06-04
我平时好少嚟观塘呢边,周末约咗住喺观塘嘅朋友,佢带咗我嚟呢间人气台式小店,用QR code自己落单,而且菜式可以因个人口味加减,几好㖞。我哋点咗好多台式小食同卤肉饭一齐share:😈邪恶蛋之恋(推广价$39)个名几得意,即系芋泥肉松脆皮蛋饼,香滑嘅芋泥,配以咸酥嘅肉松,味道好夹之余,蛋皮仲有少少脆。🍛香葱紫菜鲁肉饭$60我选咗多紫菜,小饭,卤肉配以咸酸菜,椰菜、紫菜、香葱及芝麻捞埋一齐食,口感丰富,唔错。🦑酥炸花枝丸$15呢个我好钟意,一客3粒,即点即炸,热辣辣好弹牙。🧋古早奶茶(大) 半价$18 x2我哋选咗少冰少甜,大大杯,好有台湾感觉,我哋可以一边吹水😙,一边慢慢饮。🐮特制牛肉$25肥牛份量都几多,都几腍几juice,口感甜甜地。🐥苏子青瓜手撕鸡$25鸡肉都几嫩滑,配埋青瓜丝🥒一齐食,加添清爽感。🥦卤肉汁肉燥蔬菜$15一客里面有有西兰花、椰菜,简单好味之余,仲好抵食。上菜速度都几快,啱晒香港人,目测见到厨师同埋店员都系年青人,值得鼓励支持。2:30过后饮品半价,食物有九折优惠,几抵食,所以人流都几多。
我哋点咗好多台式小食同卤肉饭一齐share:
😈邪恶蛋之恋(推广价$39)
🍛香葱紫菜鲁肉饭$60
🦑酥炸花枝丸$15
呢个我好钟意,一客3粒,即点即炸,热辣辣好弹牙。
🧋古早奶茶(大) 半价$18 x2
🐮特制牛肉$25
肥牛份量都几多,都几腍几juice,口感甜甜地。
🐥苏子青瓜手撕鸡$25
鸡肉都几嫩滑,配埋青瓜丝🥒一齐食,加添清爽感。
🥦卤肉汁肉燥蔬菜$15
一客里面有有西兰花、椰菜,简单好味之余,仲好抵食。