2018-02-15 407 浏览
难得约咗老友食饭,大家都钟意食意大利菜,于是约咗喺 Babbo Trattoria 开饭。Meun 印得好精美,成本故事册咁,详细介绍不同类别食品嘅历史同由来。意式面包小点 - 酸酸辣辣但又好浓蕃茄味嘅蕃茄粒,放喺烘脆嘅多士上面,好开胃,再加啲橄榄油,就更加清香。蕃茄酱鸡肝粗管意粉 - 店员介绍我哋试吓鸡肝意粉,佢话意大利人都唔会浪费,都会食动物内脏,但会处理好,切碎咗再加埋蕃茄酱汁煮意粉,我哋听落几意,于是就叫嚟试吓,食落真系好惊喜,由于鸡肝切到好碎,唔系好食到内脏𠮶种腥味,反而食落似肉碎,但又硬硬哋,有肝嘅香味,粗管意粉好弹牙,索晒个酱料,特别得嚟又好好味。双味 Pizza (意式牛肝菌烤鸡、西西里辣味鲜虾) - 听店员讲要做到特定要求先可以叫做拿坡里 pizza,仲要系即叫即做,所以又叫嚟试试。Pizza 饼底好松软烟韧,牛肝菌烤鸡 pizza 食到菌香,辣味鲜虾 pizza 都真系几辣,好惹味,不过我哋两个都食到。呢餐食物味美,仲长知识,见到店员同客人都有互动交流,店员会主动介绍 off menu 食品,同建议菜式,系个唔错嘅体验。

意式面包小点

蕃茄酱鸡肝粗管意粉

意式牛肝菌烤鸡、西西里辣味鲜虾 Pizza

2018-02-05
意式面包小点
蕃茄酱鸡肝粗管意粉
意式牛肝菌烤鸡、西西里辣味鲜虾 Pizza
  • 意式牛肝菌烤鸡、西西里辣味鲜虾Pizza