2023-12-12 28 浏览
有朋友话我推介嘅餐厅成日都好贵㖞,今次就有平价推介俾大家啦,系我好钟意食嘅刀削面!❤️🌟汁煮肥牛 牛骨汤刀削面 $52肥牛嘅鲜嫩融合了汁煮酱汁,配上同样弹牙嘅刀削面条,口感同埋味道都一流。可以选择牛骨汤底或者猪骨汤底,今次嚟到牛响度面馆我当然选择牛骨汤底啦,非常之入味! 🌟沙茶牛杂 牛骨汤刀削面 $52男朋友同我完全相反,我系唔食牛杂嘅,但佢就非常钟意,当佢一见到有沙茶牛杂呢一个选择,双眼都发光!沙茶牛杂牛骨汤刀削面口感丰富,牛杂嘅鲜嫩与刀削面嘅弹牙相辅相成。面条充满著牛骨汤嘅香气,而沙茶酱嘅独特味道为整道菜带来丰富的风味,令人回味无穷。🌟手拍青瓜 $22这道手拍青瓜爽脆清爽,配上酸辣嘅酱汁,是一道绝佳开胃菜。不过略嫌青瓜有啲大块,如果再细啲就好啦。🌟麻酱手撕鸡麻酱手撕鸡鲜嫩多汁,搭配著我最爱最爱,非常香浓嘅麻酱,散发出诱人香气。手撕鸡肉质细嫩,麻酱嘅丰富口感为整道菜增添了浓厚风味。🍑白桃茶白桃茶清爽嘅口感同淡淡桃子风味令人愉悦,而且唔会太甜~🌾麦茶麦茶带来独特香浓口感及微苦滋味,食饱饮吓就最消滞。系我哋两个都好钟意饮嘅茶~去开红磡或者黄埔嘅朋友就可以去食吓啦~价钱非常之抵呀,而且份量啱

🌟汁煮肥牛 牛骨汤刀削面 $52

🌟沙茶牛杂 牛骨汤刀削面 $52

🌟手拍青瓜 $22

🌟麻酱手撕鸡

🍑白桃茶
白桃茶清爽嘅口感同淡淡桃子风味令人愉悦,而且唔会太甜~

🌾麦茶

去开红磡或者黄埔嘅朋友就可以去食吓啦~价钱非常之抵呀,而且份量啱啱好,可以话系性价比高之选!