2024-06-02
虽然我好钟意试唔同种类嘅菜式,但对中菜总有一份情意结。而呢一间系我非常推荐嘅中菜馆。✨八味金砖炸得金金黄嘅豆腐砖。内层非常嫩滑,外层就好香脆又唔易散,好好味。✨酸辣凤爪并千叶细细个开始就好钟意食凤爪,尤其无骨,食得好滋味😌酸辣味非常惹味!✨葱油海蜇头葱油非常香,配上爽滑海蜇头,唔错嘅前菜。✨冰镇甜酸猪爽肉打卡之选~猪颈肉肥瘦适中,口感弹牙带点烟靭,肉味浓郁。用冰镇住别有一番口感。中间仲会有啲水果,例如士多啤梨、菠萝等,份外清新。✨黄金海虎虾虎虾好大只,虾肉爽弹。外层配上咸蛋黄,咸香惹味。推荐🙌🏻✨脆皮牛坑腩牛坑腩牛味算浓郁,口感带烟靭。如果再Juicy啲就更理想🤝✨嫩滑酸菜鱼颜色好缤纷,卖相不错。细份份量已经好多,3-4人绝对够食。鱼片嫩滑,骨唔多。酸菜味道浓,酸辣味都够,其他配料有豆卜、豆芽、米线等。✨茶树菇炖竹丝鸡汤、松茸准杞炖螺头汤都好足料,火喉十足。不得不赞呢度嘅甜品☺️全部都超级好食!✨椰香鲜芒卷 - 外层系烟韧芒果皮配上椰丝,馅料系鲜甜芒果粒配上椰香忌廉,又香又甜又烟靭又Creamy。✨杨枝甘露 - 口感似布甸般浓厚,而且有非常香浓芒果同奶香。✨椰汁马豆糕 - 好香滑弹牙,质
✨八味金砖
✨酸辣凤爪并千叶
✨葱油海蜇头
葱油非常香,配上爽滑海蜇头,唔错嘅前菜。
✨冰镇甜酸猪爽肉
✨黄金海虎虾
虎虾好大只,虾肉爽弹。外层配上咸蛋黄,咸香惹味。推荐🙌🏻
✨脆皮牛坑腩
牛坑腩牛味算浓郁,口感带烟靭。如果再Juicy啲就更理想🤝
✨嫩滑酸菜鱼
✨茶树菇炖竹丝鸡汤、松茸准杞炖螺头汤都好足料,火喉十足。
不得不赞呢度嘅甜品☺️全部都超级好食!
✨椰汁马豆糕 - 好香滑弹牙,质地做得好好,一啲都唔易散。椰香、奶香同豆香配合得非常好。