2013-11-03
星期6陪同事出MK睇医生 , 1:45PM 左右到到诊所因为好多人, 护士话叫我地食D野,3 PM再返返去等因为同事胃唔系好舒服 , 所以选择左膳德福素食 (感觉清淡D)去到系爆场的, 不过好彩有人埋单 , 好快就有台了~一坐低就上茶同餐牌 , 同事比隔离台的日式鳗鱼饭吸引了不过佢话应该食唔到咁多饭 , 所以都系散叫好了 餐厅唔大, 得两个侍应, 厨房就好似得两个人, 所以上野食就比较慢好够锅气 , 炒得好惹 , 四季豆软硬度都适中 , 咸度岩岩好 , 食到四季豆的清甜知道佢系本店的皇牌眼睇系同出面日本餐厅的软壳蟹卷无咩分别食落口都好似 , 但明显系食得出以青瓜替代了软壳蟹炸得香脆, 真系超似软壳蟹的口感 , 而且食落有阵阵青瓜香再加上上面的千岛酱 , 真系无得输!!! 食完之后重好想继续食有蟹柳 (两件) , 南瓜 (两件) , 蕃薯(两件) , 金菇同茄子 (各1件)新鲜即炸 , 好香口 , 配天妇罗汁以减温&油腻感但系我真系未见过咁薄的南瓜片.....南瓜好贵咩????一样厚少少都得呱结尾: 餐厅全日免加一免茶芥, 真系好低食一定会再黎!!!! (不过都系尽量唔好叫炸物咁多真
因为好多人, 护士话叫我地食D野,3 PM再返返去等
去到系爆场的, 不过好彩有人埋单 , 好快就有台了~ 一坐低就上茶同餐牌 , 同事比隔离台的日式鳗鱼饭吸引了
不过佢话应该食唔到咁多饭 , 所以都系散叫好了 餐厅唔大, 得两个 侍应, 厨房就好似得两个人, 所以上野食就比较慢 好够锅气 , 炒得好惹 , 四季豆软硬度都适中 , 咸度岩岩好 , 食到四季豆的清甜 知道佢系本店的皇牌眼睇系同出面日本餐厅的软壳蟹卷无咩分别
食落口都好似 , 但明显系食得出以青瓜替代了软壳蟹
炸得香脆, 真系超似软壳蟹的口感 , 而且食落有阵阵青瓜香
再加上上面的千岛酱 , 真系无得输!!! 食完之后重好想继续食 有蟹柳 (两件) , 南瓜 (两件) , 蕃薯(两件) , 金菇同茄子 (各1件)
新鲜即炸 , 好香口 , 配天妇罗汁以减温&油腻感 但系我真系未见过咁薄的南瓜片.....
南瓜好贵咩????一样厚少少都得呱
结尾: 餐厅全日免加一免茶芥, 真系好低食
一定会再黎!!!! (不过都系尽量唔好叫炸物咁多真系食得健康)
报告完毕~~~