2010-01-17 7 浏览
今日再到Regala食午饭,首先食碗即煮牛肉金边粉,唔知系咪因为天气疼,碗热辣辣汤粉加微辣海鲜冬阴公汤,生洋葱、金不换、青柠,令碗粉香喷喷,正呀!!!!!!!之后再食沙律,新鲜蔬菜独有脆口感觉,再用日式芝麻酱,令我连食两碟。 热食方面有羊肉咖喱,简单配白饭,第一口巳经令我以外惊喜,传统香料配合得天衣无缝,必食推介。大金叶烤鱼食落特别有越南风味。试咗少少木瓜柚子大虾沙律,充满东南亚特色。 至于甜品方面,纽约芝士饼、苹果批、朱古力班尼,加一杯Cappuccino,令到我哋呢个午餐非常满足。结账时经理话入会有25%disc,我哋减咗成旧水,真系超值。 酒店中午自助餐算抵食,每人唔使$100 环境又舒服,不过好旺场,下次记得要订位。
2010-01-08
  • 牛肉汤河,羊肉咖哩,木瓜柚子大虾沙律,纽约芝士饼