星期六中午嚟到中环都爹利街食意大利Fine Dine。餐厅装修唔错,大厅墙身挂有欧式风情图画,感觉典雅。侍应服务好,价钱都合理唔贵。brunch Menu 系4 courses,Antipasto, 意粉,主菜及甜品,仲包埋 Welcome drink 及饮品。面包系任食既,有3款,牛角包酥脆,有浓郁牛油味,脆片又薄又脆,口感似薯片,软包松软。Antipasto 开胃前菜有6款,食完可以refill,当中我最爱就是以下三款。车厘茄水牛芝士沙律 - 味道酸酸甜甜,清新开胃。Parma Ham &哈密瓜 - 火腿咸香味重,配埋爽甜哈密瓜,平衡味道。鹅肝多士 - 鹅肝口感软嫩柔滑,味道甘香,放在脆多士上,一软一脆,口感丰富。Pasta station - 白汁龙虾蟹肉意粉意粉都系可以任食,仲可以亲自到pasta station拣材料&酱汁。濶条面口感烟韧有弹性,挂汁后有浓郁忌廉香,配埋爽口弹牙既龙虾粒,鲜甜蟹肉,以及烟肉等配料,层次感丰富。USDA prime beef tenderloin with shallot sauce肉眼点咗medium rare,肉质好淋好嫩,有好浓郁既牛肉肉香
星期六中午嚟到中环都爹利街食意大利Fine Dine。
Antipasto
车厘茄水牛芝士沙律 - 味道酸酸甜甜,清新开胃。
Pasta station - 白汁龙虾蟹肉意粉
肉眼点咗medium rare,肉质好淋好嫩,有好浓郁既牛肉肉香,肉汁多而且非常鲜味,虽然脂肪量极少,但食落好香口。
A Lux colada
朱古力波波内装满了香滑既椰子慕丝,加卖kiwi 及火龙火水果粒粒,味道酸酸甜甜,推介。
Cappuccino
咖啡都几好饮,奶泡丰盈绵密,口感柔滑香醇。
2024-07-27