2019-09-22
平时嚟到Simplylife,通常都系食lunch~今日系第一次试佢嘅Brunch😚Brunch嘅选择依然系非常多!我哋两个人就嗌就一个set share再加多一件Cake,已经够哂饱☺️我哋选择咗All Day Breakfast🌞配上餐汤同Ice tea🍹餐汤饮得出系蘑菇忌廉汤,但系个人认为蘑菇味可以更加香浓,整体感觉可以更creamy一啲🙊另外附上嘅餐包嘅边边有烤烘过,所以会有啲脆口🤓All Day Breakfast入面包括咗有面包、炒蛋、猪肉肠、烟肉、蘑菇、茄汁豆同烤蕃茄🍅面包嘅口感同餐包唔同,非常松软,入面仲有橙皮同提子干,口感🆙有惊喜!😆炒蛋煮嘅时间控制得好好,完全唔会过熟😛烟肉、猪肉肠同蘑菇都系正正常常,味道唔错...至于烤蕃茄同样有惊喜,非常juicy🥰惟有美中不足嘅地方系茄汁豆系冻😟不过整体嚟讲都非常唔错😋至于Iced tea就系热情果冰茶~入面有薄荷叶,令到成杯嘢饮感觉更清新🍃不过唔知系唔系太多冰嘅关系,所以口感会比较淡😳Cake方面我哋就嗌咗法式绿茶茉莉班㦸蛋糕🍰蛋糕方面simplylife真系做得几出色...永远都唔会令人失望~绿茶同茉莉味都好出☺️一层层嘅蛋糕入
Cake方面我哋就嗌咗法式绿茶茉莉班㦸蛋糕🍰蛋糕方面simplylife真系做得几出色...永远都唔会令人失望~绿茶同茉莉味都好出☺️一层层嘅蛋糕入面都有啲饼干碎🍪好好食,唔会话好甜👍🏼👍🏼