2016-03-06 343 浏览
为千篇一律的生活要加一点special点缀下 依个夜晚我选择左依间私房菜同几个frd食下西餐聚一聚 地方都吾算难揾 因为知道系望维港所以就沿住马师道个边行 个边都多office 依间餐厅如果系系附近放左工夜晚泥到叹个扒一生一大享受 当然吾小得系饮杯白酒 抒压!! 坐底之后仲见到火炉DVD 我谂老板应该想让大家置身外国 又或者自己好恩乡 因为之前系康熙来了都曾经见过外国明星竟然会系屋企放依个dvd以为西餐好贵 但依间私房菜378有5个course 另外仲有一个系chef's recommend既menu 多一个蟹肉意粉既course $438 因为我地都钟意蟹肉就拣左依个menu 就豪食一晚啦沙律有鸭胸 个酱仲有别于其他既简单沙律酱或黑醋 而用左芥末酱 好特别 鸭胸无死咸!个汤我极钟意 因为系菇汤泥 一问之下先知叫做牛肝菌 成个汤极浓! 拎左原材料闻闻就是甘浓 吾怪得用简单但高质材料就有浓郁既汤 我饮晒!系时候到main啦 依间餐厅竟然有猪既选择 仲系西班牙既黑毛猪 一于试试佢 配既系杜松子酱 第一次食依只酱 配猪又吾差㖞 有个横切面showshow俾大家睇 猪煎到有8成熟架 都好嫩!虽
为千篇一律的生活要加一点special点缀下
依个夜晚我选择左依间私房菜同几个frd食下西餐聚一聚
以为西餐好贵 但依间私房菜378有5个course

EL Salad
牛肝菌汤
一于试试佢 配既系杜松子酱 第一次食依只酱 配猪又吾差㖞 有个横切面showshow俾大家睇 猪煎到有8成熟架 都好嫩!虽然比吾上牛既嫩 但猪泥讲 就系一消我对猪嚡口同韧既印象 但友人就惊粉红部分无食到 不过我就懒理食晒 原汁原味嘛!
食一啖依个蟹肉意粉已经食出有白酒味 真系我大爱 饮左成晚既依枝白酒既味 系埋依个意粉度真系吾错 蟹肉鲜甜
但整体味道满足吾到重口味既我 唯有加嗌一个卡邦尼醒一醒胃 但个阵白酒味系我脑海挥之不去系真既
卡邦尼意粉->成日都会觉得好饱滞 但依个卡邦尼令我抹去以前既谂法
意粉质地al dente 个蛋笃完好疗愈
捞匀之后好creamy
蛋汁中和左卡邦尼 搞到我谂起和牛沾上蛋汁 食起泥个种绵滑 好嫩唷 谂起都流晒口水
卡邦尼意粉
EL Salad