今晚Happy friday 约左男朋友两个人食饭,一齐食左呢个铁板烧omakase 🥰 呢个set 优惠价$880 (原价$1380) 🤣 有新鲜龙虾🦞! 一坐埋台就有今晚食材睇下,见到个龙虾好大只,睇落啖啖肉😍 自家制酱汁煮南非鲍鱼 鲍鱼肉质弹牙,而且煮到好入味,一啖食落下面旧萝卜就知道软腍腍酱汁完全吸晒入去,应该系煮左好耐好入味😋 季节刺身三款食法跟鱼嘅淡到浓味,应该先食右边嘅白身鱼— 伊佐木(上面配上姜蓉)、之后系左边嘅池鱼(配上柚子胡椒)、最后就食烧咗一烧嘅吞拿鱼~ 个人就最钟意左边嘅池鱼😍 吞拿鱼米饼 呢个难忘好味,佢个底花型嘅系米饼,要成个放入口,面上白色一片片系盐,但系唔会太咸,成个配搭味道好夹😋 一啖食哂好幸福☺️ 新鲜蚬肉汤 中间嚟一个清甜嘅蚬肉汤,味道鲜甜😚 茶碗蒸 鸡蛋非常黄,应该系日本嘅高鸡蛋,鸡蛋好滑溜,而且我好钟意面上嘅芡汁,味道浓郁!野生生猛龙虾 🦞睇住师傅纯熟嘅功架,好厉害可以起晒成只龙虾啲肉,虾壳完好无缺,龙虾用虾膏同埋牛油汁煮成,成个酱汁好原汁原味,龙虾唔系煮到全熟,内里煮得刚刚好,保留龙虾鲜嫩嘅感觉! 龙虾肉质都好弹牙😚 系今晚嘅signature

吞拿鱼米饼
金䲝鱼米饼

新鲜蚬肉汤
中间嚟一个清甜嘅蚬肉汤,味道鲜甜😚

茶碗蒸
海鲜茶碗蒸

野生生猛龙虾 🦞
睇住师傅纯熟嘅功架,好厉害可以起晒成只龙虾啲肉,虾壳完好无缺,龙虾用虾膏同埋牛油汁煮成,成个酱汁好原汁原味,龙虾唔系煮到全熟,内里煮得刚刚好,保留龙虾鲜嫩嘅感觉! 龙虾肉质都好弹牙😚 系今晚嘅signature!
野生生猛龙虾

香煎鹅肝伴自家制酱汁
个鹅肝煎得刚刚好,味道浓郁,一咬落去,整个口都充满着鹅肝嘅油香,旁边可以配上陈醋汁,沾上面包,中和鹅肝嘅油腻感!

美国顶级牛柳
牛柳片包住葱同埋香蒜,牛柳粒煎得七成熟,肉汁锁住喺入边,可以配上旁边嘅盐同埋蒜片食🥰 连旁边嘅青椒仔都煎得好香!

炒饭
炒饭炒得好干身,蛋好黄,最后食晒成碗饭,一滴油都冇,证明师傅功架好厉害!

白桃啫喱
正常发挥,甜甜地~
2024-10-06
金䲝鱼米饼