2016-12-28 179 浏览
等齐人等到好晚才食饭啊! 好肚饿,来到美食坊寻美食,经过看到这间设计得很现代又简约的餐厅,尤其被佢的蓝色墙吸引,细看之下原来系越南菜! 大家都冇所谓,便一同入内一试。当然即时叫了比较饱肚的炒饭,每一粒炒饭都炒得好干身,而且仲落足料,有好多海鲜做𩠌。小食我哋大家share, 我食咗佢个鸡翼同滨海。两个都做得好有水准,鸡翼好甘香,鸡肉保持,滨海的皮做得够薄,又好滑,同里面的馅料包起来一齐食好夹。叫咗鸡肉牛肉沙嗲,特别想提一提佢个沙嗲酱,比平时食开的甜少少,几特别。十分欣赏佢个生牛肉汤河,皆因啲牛肉好香,肥瘦适中,食落又弹牙,而河粉方面条条都够幼细,而且好滑。出面食过好多生牛肉汤河的牛肉都会太薄,冇乜口感,或者牛肉太肥腻,所以在佢碗生牛肉汤河同出面的价格差不多条件之下,我觉得做得很好。整体来说我觉得呢间餐厅的装修,格调,以至食物的质素,性价比都很高,值得再来!
生牛肉汤河
2016-11-28