2023-07-17
8号波泰利突然到访好多打工仔都突然多咗日连假😍住近商场嘅好处就系唔怕饿亲又唔怕闷亲仍然可以有个地方行吓食下玩下多谢台风天都要谨守岗位既大家🙏🏻不过安全最紧要!👷🏻近排留意到我屋企附近嘅商场开咗间用我最钟意嘅Tiffany blue做主题既餐厅,本身以为系轻食店又或者系Cafe,点知睇真啲原来系食川菜,估佢唔到,摘左个好日就今日试下佢😋=====================餐厅位置🏠-位于地铁商场入边,方便好找,就好似今日咁,大风大雨都唔怕😏座位选择🪑-餐厅空间阔落,有一半座位系梳化卡位,坐得舒适👍菜式选择📜-除咗餐厅重点推介既酸菜鱼外,仲有好多其他菜式都好吸引!今次决定留低佢嘅主菜下次先食,试吓佢其他菜式先😏😏-一行二人叫咗四样嘢食一杯饮品,分别系1️⃣麻辣香锅- 叫得香锅要最少自选五款或以上既配料,我哋拣咗宽粉,云耳,茶树菇,鲜虾同脆皮肥肠!最有记忆点嘅系茶树菇,口感爽脆干身,系香锅必要配料之一,另外脆皮肥肠都出色,最少有十件,食落外脆入边又唔会太干身,惹味可口!温馨提示,记得叫少油少盐!😏2️⃣上汤浸菜心-估唔到呢个系有惊喜,奶白色嘅上汤,饮落去唔会死咸,而且配送大量黄金皮蛋,菜心甜,
好多打工仔都突然多咗日连假😍
不过安全最紧要!👷🏻
=====================
餐厅位置🏠
座位选择🪑
-餐厅空间阔落,有一半座位系梳化卡位,坐得舒适👍
菜式选择📜
-一行二人叫咗四样嘢食一杯饮品,分别系
1️⃣麻辣香锅
2️⃣上汤浸菜心
-估唔到呢个系有惊喜,奶白色嘅上汤,饮落去唔会死咸,而且配送大量黄金皮蛋,菜心甜,连蒜子都食埋🤣
3️⃣腊味炒饭
-炒饭做到干身粒粒分明,份量足够,已经冇其他要求,味道不错!
4️⃣黄金脆炸小酥肉
-呢个小食几惹味,有偷偷地浸上汤食,又系另外一番风味🤣
5️⃣新鲜水果乌龙茶
-呢个可以叫甜度,我试咗走甜,放心佢嘅百香果系用新鲜百香果,唔系百香果糖浆,所以走咗甜,系真系唔甜仲带点酸,不过我钟意🤣
系8号风球下食得开心满足嘅一餐🤪🤪餐厅都几受欢迎走既时侯系满座左🙈我哋就5:00入座嘅😂
有偷偷地隔篱枱叫咗既宫保虾球好吸引大大粒,book mark咗下次要食😂😂
#姚姚酸菜鱼 #青衣美食 #青衣城 #川菜 #酸菜鱼辣度全面升级 #姚姚蕃茄鱼返嚟喇 #麻辣香锅 #酸菜鱼 #yaoyaohongkong #香脆酥肉