2024-09-04
第一次黎到Harbourside Grill食饭,拣左6:30呢个时间,希望可以睇到日落,但因为今日天气麻麻地,所以见唔到日落𠮶下🥲不过净系食个夜景都好足够了😻✅Starter- Salmon Tartare 三文鱼鱼油劲香劲出,就算捞埋个dressing都唔会比其他调味抢咗三文鱼嘅味道👅三文鱼itself都好有弹性,唔系淋滋滋/一pat野咗!捞埋牛油果同佢个dressing呢个配搭简直一流👍🏾✅Main- Ribeye🥩块扒我地叫左medium rare,每块扒都可以拣一个sauce. 我地问左店员佢地recommend边款sauce之后就跟左佢个recommendation拣左Bordelaise sauce🍷 块牛好香牛味,不过如果下次要我再拣,我会拣西冷,因为ribeye真系好多筋。块牛on top仲有一个有辣味嘅牛油,个人认为唔洗加任何sauce同牛油去食呢块牛扒都得,加完反而有啲喧宾夺主✅Main- Sea Bass, crushed potatoes, lobster bisque🐟个龙虾汤绝对惊艳到我味蕾,超级香龙虾味!捞埋薯蓉食超正🥰个鲈鱼都做到好滑身,唔会因为煎完而
✅Starter- Salmon Tartare
✅Main- Ribeye🥩
个龙虾汤绝对惊艳到我味蕾,超级香龙虾味!捞埋薯蓉食超正🥰个鲈鱼都做到好滑身,唔会因为煎完而鞋咗。Presentation亦都好得体,打卡-able📸
因为今日晏昼食得太多野,黎到Harbourside Grill都试唔到太多野🫠下次黎嘅话想试埋个Apple Tarte Tatin😻
Revisit!? : Of course😻
View from Harbourside Grill