2018-10-10
老公大人生日话说师奶仔系「厨魔」梁经伦大厨嘅fans,既然老公大人大人生日,于是去MIC Kitchen同老公一齐庆祝生日&朝圣🎂首先要赞一赞个Brussel Sprouts! 系用Hazelnut同Green Apple整🍏 老实讲,如果平时食嘅沙拉都咁好食就好啦 呵呵 我地加咗个Supplement($378/person),系White Truffle. 大厨话呢个White Truffle系inspired by 「餐蛋治」🍳 个啲泡泡系午餐肉,再加鸭蛋,然后再系上面加White Truffle🤗🤗 厨魔嘅餐厅永远都系咁令人意想不到,咁令人惊喜!然后到Wagyu,加咗朱古力酱嘅Ribs🍫!好难想像甜嘅朱古力同Ribs配塔,会系咁好味!(注,师奶仔唔食牛,师奶仔个份系猪+朱古力,而老公大人个份系牛+朱古力,老公大人话呢个Ribs系The best in the town)