2019-12-21
金凤大餐厅原本系太子系老字号扒房,近年不断扩充开分店,今次我地就黎左位于D2 Plaza既分店罗宋汤、餐包(美味指数: 😋😋😋😋)大大碗,好足料!味道酸酸甜甜,好开胃。餐包比一般据扒大好多,仲热辣辣,岩晒钟意食餐包既朋友。餐包浸落罗宋汤再食,系好夹。个铁板上枱,待应先再淋汁,咁就可以自己控制要几多汁,同一淋汁,铁扒既声系好治疗。待应都有贴心嗌我地用纸巾遮住,避免整污糟上衫。大虾牛扒餐 $138(美味指数: 😋😋😋😋)一上枱真系有点吓亲,块扒仲大过张碟,仲劲厚!一开始仲惊会否好硬好难切开,但不单止唔会,好容易切,肉身够淋,啖啖肉。再加上少量薯菜,食完好饱好满足苏格兰牛扒餐 $98(美味指数: 😋😋😋)嗌左3成熟但黎到差唔多8成熟,但份量都算正常,黎块就比较薄身,但都够淋,如果生d能够保留肉汁就更好最后再嗌埋餐茶柠檬茶解下济,下次经过D2 place会再去试其他铁板餐😋整体食物质素:3.5 / 5💰性价比:4 / 5👍推荐指数:4 / 5
罗宋汤、餐包
(美味指数: 😋😋😋😋)
大虾牛扒餐 $138
(美味指数: 😋😋😋😋)
苏格兰牛扒餐 $98
(美味指数: 😋😋😋)
😋整体食物质素:3.5 / 5
💰性价比:4 / 5