2009-07-05
黎lawry's一定要订偏厅,千其唔好订main dining hall 唔系会以为自己去左茶楼,高级扒房你个头,嘈到死。今次个server系菲律宾/泰国人,非常好礼貌,非常之笑容满面,我喜欢。曾经试过一次由一位香港妹妹 serve。讲野一旧旧都算喇,亚小姐重要 serve serve 下消失左。问其他staff 揾佢啦,得到既答案竟然系server已经收左工!! amazing 今次个server attentive 10万倍。非常好。食物如下:bread basket -sourdough bread 可以chewy Dspinning bowl salad -本人最喜欢系里面既 shredded beets 至乞人憎系D croutons 油到爆,唔觉得D romaine 新鲜,应该一早切定,试过见到条菜边生锈,勉强都仲叫做crisp既。baby spinach 鬼影都无块,不满。prime rib -照旧 english cut,3块薄薄无噤济。medium rare,肉够稔,不过肉味始终唔够 depth,差噤D 野。mashed potatoes-唔特别滑不过同gravy
食物如下:
mashed potatoes-唔特别滑不过同gravy 一齐食会照吞晒落肚。我生积的。
creamed corn-好味,不过好济。again 照食晒。我是生积的。
yorkshire pudding-都puff 架,不过要食得快,唔系冻左唔好味。我永远都只要一个quarter,因为通常连个quarter都食唔晒。食完个扒同pat mashed potatoes and creamed corn 仲点食得噤多。不过今次又食晒。我应该一定系生积。呵呵呵~~~
其实集团野,做到水准都算系噤,我唔会expect 有wow factor。这是美心style。何况 AE 个半价让本人食得非常奔放,由头带到落尾,清晒碟。如果 pay full price 就有D 贵,不过有折就 OK 呀,虽然个半价系照原价加一,酒亦无打折。哈哈。