2018-01-14 659 浏览
同男朋友一齐既第一个圣诞节❤️ 男朋友一早就问我想食咩菜色 想传统食西餐定日式💁☺️我就拣左日式呗☺️ 之后拣食边间就交俾佢负责呗😚 男朋友好用心咁做资料搜集 search openrice☺️拣好之后仲去埋餐厅俾定订金 赞一赞佢先😚❤️当晚到左餐厅之后 本身男朋友request咗坐吧枱最入面(total吧枱可以坐八个人) 仲系按金单𠮶度写明 点知上到去个职员安排左张二人枱俾我地 而张吧枱就留左俾第二个客人 男朋友就同佢clarify啦 连按金单都系我地早落先 到达餐厅又系我地早d 咁点解唔系安排吧枱俾我哋嘅?🤔个职员check完之后都解释话唔好意思啊搞错左 但张吧枱留咗比第二位客人。。😅 我地嬲左一嬲🤷‍♀️不过既然系我地第一个圣诞节就免得破坏气氛 我地就算啦 坐二人枱💁不过唔该餐厅下次Booking check好啲 今次就唔计较啦🤷‍♀️餐厅地方唔算好大 入面仲有两个细独立房坐窗边就可以睇到街景既 吧枱就望住🍣师傅 圣诞装饰就有少少 静静地都几好😘讲番食物先💁男朋友一早已经锁定左要叫千层海胆饭 d海胆好鲜甜但唔系漏/浓郁果种 配个脆紫菜食超正😍 叫个大size既先够喉🙈 个三文鱼腩刺身同锦刺身卖
餐厅地方唔算好大 入面仲有两个细独立房
讲番食物先💁男朋友一早已经锁定左要叫千层海胆饭
千层海胆饭
个三文鱼腩刺身同锦刺身卖相都好靓仔 total八款都有d厚度🤓
个蟹羔配暖暖地既多士都唔错 不过我食过再好食d既🙉下次就带男朋友去食下😚
之后仲加左个池鱼王同烧鲭鱼!
池鱼王
池鱼王空口食都系清清地既鱼鲜味 不过都唔平 cp值唔算高 佢有个汁俾你点既 似系柚子汁咁🤔配池鱼王就点少少好啦 会带出少少鱼味 不过太多就变哂柚子味🙈🙈
整体黎讲d食物都几新鲜 最中意系个千层海胆饭❤️❤️ 多谢男朋友喔 第一年圣诞快乐!👫
2017-12-25
庆祝纪念