2024-12-27 863 浏览
📍湾仔祝大家圣诞快乐,新年进步🎉圣诞节食西餐当然最好feel; Trattoria Felino一直喺我意大利菜wishlist三甲之内, 今日终于食到😋店内装修简朴,感觉cozy, 但座位又不至太逼;店员服务态度亲切,彷佛想话俾你听佢哋系用食物味道嚟决胜因为第一次光顾,所以好稳阵咁点哂佢哋嘅signature dish先😂Grandma Ida’s Meatballs - 肉丸加上蕃茄酱,味道正常,不过不失,唔算可以冲击到味蕾嘅感觉Carbonara Egg - 呢个系用蛋黄酱加上pecorino cheese同风干猪颊肉脆,然后放喺鸡蛋壳入面作为容器,玩味十足;味道就真系好似食紧carbonara咁, 有软有脆有咬口, 好有特色👍至于主菜就系pasta - Tubetti, 短卷意粉配以墨鱼粒, 鱿鱼粒同罗勒,带微辣好香口, 可以秒杀😋最后当然要叫返个Tiramisu去roundup整个meal; 用餐体验非常唔错,期待下一次再光顾
📍湾仔
祝大家圣诞快乐,新年进步🎉
Grandma  Ida’s  Meatballs
Carbonara  Egg