2022-08-14
无意之中发现到呢个基地😂 环境静静地,可以relax咁倾计,坐几耐都得,同埋个场够阔落,要包场搞party都唔错😌 窗边🪟有唔少既灯饰,户外仲有个大露台,用木🪵同藤为主题,仲有张ig-able既白花藤椅😜 而食材大部分都健康,用无激素既肉同埋有机菜~ 小编亦有同老板有倾过计,发现佢每样野都好用心,由选材、配搭、烹调、装修全部都落过心机去安排,尽心尽力,呢份坚持好难得~ 野食都几高质,系个几值得翻兜既地方👍🏻(5 😍 系满分,🤩系半分)串烧拼盘 🍢 - $238 (好味指数:😍😍😍😍)个拼盘🍢真系几大,野食又多🤩 当中包括:一口牛肉粒 🐮:出面大部分既牛柳粒都韧,要咬好耐,但系呢到既竟然唔韧,都几juicy同埋几浓肉味,上面仲有啲黑椒几惹味~全天然鸡脾肉 🍗:好用心咁用左天然无激素既鸡脾肉 🍗,肉质嫩滑,食落啖啖肉咁,几香口juicy全天然猪颈肉配秘制酱汁 🐷:猪颈肉🐷肥瘦适中,唔会烧到🔥好干,肉质软滑爽弹,腌肉既汁应该有埋棕榈糖同鱼露,当糖遇上高温就令到啲肉更加惹味焦香,配埋酸酸甜甜既秘制酱汁,感觉清新啲~烟肉荔枝🥓:以烟肉🥓包住半粒荔枝肉,而烟肉🥓既边有一层薄薄既脂肪包围住,带有啲油
(5 😍 系满分,🤩系半分)
串烧拼盘 🍢 - $238 (好味指数:😍😍😍😍)
个拼盘🍢真系几大,野食又多🤩 当中包括:
烟肉荔枝🥓:以烟肉🥓包住半粒荔枝肉,而烟肉🥓既边有一层薄薄既脂肪包围住,带有啲油香同咸香~ 里面既荔枝肉清甜多汁,亦都吊出到烟肉🥓既鲜味同中和到肉既油腻,亦唔会好似有啲partyroom整既卷咁啲荔枝肉咬好耐都咬唔开,整体感觉清新同埋有层次感~
全只鱿鱼 🦑:烟烟韧韧,个汁系麻辣汁🌶️同埋用左自己调配既辣椒粉🌶️,后劲几犀利,啲辣系会渗出黎,但又令人忍唔住继续食,不过对于小编黎讲真系辣🌶️左啲
薯条同埋薯角 🍟:系常见既配料,而今次既仲有啲烟熏香味,感觉几特别~ 金黄香脆,里面口感绵密,配埋有机既茄汁🥫,酸酸甜甜,感觉质感比平时即更加浓厚,同埋有啲茄蓉🍅,感觉天然啲
白酒煮大蚬配蒜蓉包🦪🧄🍞 - $288 (好味指数:😍😍😍😍😍)
个蚬🦪系用左沙白,而唔系好似好多清酒🍶煮蚬🦪咁用细蚬🦪,呢到既沙白每一只都肥美饱满,鲜嫩厚肉,干净无沙,味道鲜甜~ 而不得不赞既呢个汁,里面有白酒🍶、蒜蓉🧄、牛油🧈同番茄🍅,味道浓郁惹味,亦更加突出到海鲜𠮶种独有既咸香~ 同时老板亦好nice咁一路喺我地食紧既时候,不断将汁淋喺蚬🦪上面,令到啲蚬🦪更加浓味~ 而旁边既蒜蓉包 🧄🍞有天然既香蒜🧄味,浓郁既牛油🧈味,加埋少少迷迭香料,味道香浓诱人,金黄香脆,唔会太硬,又可以蘸埋蚬🦪既汁食真系够晒鲜味同浓味~
白汁有机菠菜野生三文鱼宽面🥬🍣🍝 - $298 (好味指数:😍😍😍😍)
呢个意粉🍝好常见~ 估唔到今次既几有惊喜🤩 个白汁好creamy,原来系用左parmesan cheese🧀️所以食落有淡淡既忌廉同坚果🌰既香味,老板仲话系喺煮既时候,parmesan cheese🧀️系分开左两次落,一路煮一路搅先有呢个creamy既效果~ 而且亦唔会好似唔少餐厅咁个汁一摆耐左就干到一旧旧,或者水汪汪~ 至于三文鱼🍣肉质几细嫩,口感润滑,炒完亦唔会散开晒~ 配埋唔会有涩味,口感鲜嫩既菠菜🥬真系唔错~ 如果再有啲特别既配料将个配搭变特别啲就更加好
Classic Tiramisu ☕️🍰 - $168 (好味指数:😍😍😍😍🤩)
小编真系几钟意食tiramisu☕️🍰,所以就叫左🤪 呢到既tiramisu☕️🍰每日都系新鲜制造ga~ 所以咬确保一定食到就最好订定先~ 食落口既时候已经觉得同平时既唔系好同,呢个系减糖既版本,会更加健康,加上上面用既系唔系可可粉而系幼细既可可碎粒,个味道会浓郁啲,而且个咖啡☕️味都浓郁~ mascarpone cheese 🧀️本身系喺制造parmesan cheese🧀️既时候将乳酸菌加入鲜忌廉之后既制成品,所以奶味会出啲,同蛋白🥚打出黎既cream软滑轻盈,几香口唔会漏,不过因为减糖既缘故所以mascarpone cheese 🧀️本身既𠮶种奶味🥛无咁突出,而且手指饼分成3层,食落既层次会比起平时既两层再丰富啲,都几用心~
Virgin Mojito 🍹(好味指数:😍😍😍😍🤩)
virgin既版本就系无酒既,里面有蔗糖、青柠汁🟢🍋、梳打水💧同自己种既薄荷叶🌿,味道酸酸甜甜,感觉清新自然,上面仲有一朵好靓既玫瑰花既冰🌹🧊,系甜甜地既,男子👦佢会比蓝色,而女仔👧就会比粉红色,睇住旧冰🧊慢慢融入杯野饮到都几治愈🤤
Classic Mojito 🍹(好味指数:😍😍😍😍🤩)
而呢杯系有gin既,一样有一朵好靓既玫瑰花既冰🌹🧊,里面仲有蔗糖、青柠汁🟢🍋、梳打水💧同自己种既薄荷叶🌿, 一样系酸酸甜甜咁好fresh,感觉清新自然,真系消暑佳品~
好味指数:😍😍😍😍🤩
推介指数:😍😍😍😍🤩