2016-06-18
自从去完台湾既酒吧听过live band,好想番香港都试下朋友揾到呢间餐厅有酒饮,有live band听,仲有野食,紧系要去食下啦!环境都几阔落头盘叫左西班牙火腿伴蜜瓜西班牙火腿同平时食开既parma ham唔同食落干身啲,亦冇咁咸但配埋蜜瓜食就又甜又多汁,好正焗法式酥皮田螺酥皮好香脆,田螺好新鲜,juicy又腍身中间既薯蓉好滑,又有啲薯仔粒系入面几有咬口饮品就叫左两杯cocktail,第一杯系用荔枝整成成杯都用左tiffany blue,相当吸精酒精味道还可以,都有啲清新感而上面粒荔枝仲好甜好多汁朋友叫左既cocktail好似fruit punch咁味酒味较少,较易入口主食就食左M1 Pizza一次过试哂4种味道批底好脆身,先从味道较淡既蕃茄芝士薄饼食起pizza可以做到拉丝效果,蕃茄多汁,加埋啲罗勒,味道清新第二款系西班牙辣肉肠肠带点咸香,味道亦比第一款浓第三款系三文鱼,三文鱼烟熏过,但仍然保存到个鲜味第四款系黑松露野菌味,黑松露超香,但食起黎唔会觉得腻海鲜拼盘呢个海鲜拼盘不得了,超新鲜呢度既店员会同食客交流,讲下饮食心得,吹下水咁佢地话原来黑啤配生蚝系会令蚝味更突出果然饮啖黑啤再
环境都几阔落 头盘叫左西班牙火腿伴蜜瓜
食落干身啲,亦冇咁咸
但配埋蜜瓜食就又甜又多汁,好正
焗法式酥皮田螺
中间既薯蓉好滑,又有啲薯仔粒系入面几有咬口
饮品就叫左两杯cocktail,第一杯系用荔枝整成
成杯都用左tiffany blue,相当吸精 酒精味道还可以,都有啲清新感
而上面粒荔枝仲好甜好多汁
朋友叫左既cocktail好似fruit punch咁味 酒味较少,较易入口
主食就食左M1 Pizza
第二款系西班牙辣肉肠
肠带点咸香,味道亦比第一款浓
第三款系三文鱼,三文鱼烟熏过,但仍然保存到个鲜味
第四款系黑松露野菌味,黑松露超香,但食起黎唔会觉得腻
海鲜拼盘
呢度既店员会同食客交流,讲下饮食心得,吹下水咁
佢地话原来黑啤配生蚝系会令蚝味更突出
果然饮啖黑啤再食生蚝,蚝味即刻爆发出黎!!! 螺肉超多汁又鲜甜 虾好大只,肉质爽口弹牙 面包蟹多膏,啖啖肉,好鲜甜 德国猪手
肉质嫩滑而腍身,但外皮超级脆
食落去油脂系口内徘徊!
想再正啲,可以叫杯麦啤,先饮一啖,再食猪手
油腻感大大减低之余,猪味更加突出到,超级正!
旁边既薯条亦系重点,薯味十足,仲热辣辣好香口
未等猪手切完我地已经食哂啦!