2018-09-04
熊大成日嚷住要睇戏,但近排无咩戏熊妹想睇,喜欢睇悬疑惊悚片的熊妹发现有套叫西片《死无对证》净系系铜记新开的戏院上映,而且每日只有一场,就拣呢套喇。晚上7点几睇完戏,紧系周围揾食!食减肥餐食到如火如荼的熊妹今日系可以食牛排🥩,咁就主要揾西餐喇。铜锣湾街头行下行下见到《WAA LAH! 》,外表装修几潮,而且店内又唔算多人,就试试喇。餐厅入面都几大,有几款枱型,分别系2-3人的bar高枱,2-4人的方枱同6-8人的梳化枱,地方够宽敞,感觉舒服。店员带到熊大熊妹系一张二人方枱坐低,就递上餐牌喇。不嬲有选择困难症的熊妹今次最快ready好叫餐,因为就只拣得肉眼牛排🥩,$155。熊妹要左五成熟,想食腍少少唔好咁鞋。好大一块㖞,好香的牛味,煎得几够火喉,外面煎得熟,入面仲系红肉,五成都预左有少少血水,熊妹接受到㖞,不过有少少肥膏,怕肥的熊妹就切走哂佢地喇。另外拌菜仲有几旧切薯🥔,半个蕃茄🍅同一片菠萝🍍。全部都有煎过唔系白恰的,菠萝系新鲜菠萝再煎香,唔系罐头菠萝,有惊喜㖞!食完牛肉咁油,蕃茄同菠萝真系可以解解腻,至于薯仔熊妹就拨哂俾熊大食喇,熊大喜欢肥嘛。而熊大见熊妹据排据得咁过隐,唔执输点了板烧猪
店员带到熊大熊妹系一张二人方枱坐低,就递上餐牌喇。
晚餐加$20可以包跟餐沙律🥗或者餐汤同一杯餐饮。熊大话加一份试下,知道熊妹好钟意食沙律,拣左沙律。
其实呢间cafe啲食物款式不少,系铜锣湾地段价钱都算便宜,而且份量大份,都几抵食,熊妹会再来支持支持的。