2009-03-02
早前放假去了东涌搭360和去Outlet买衫, 因大多人排队, 所以放弃. 而衫我觉得减得唔够Sharp又买唔到, 结果又系食. 商场内的Foodcourt 都算多选择, 你见到它刻意选不同地区食店在其内. 我钟意食鸡, 所以选了海南鸡饭食.海南鸡饭 - 鸡 - 鸡就好滑, 但冇鸡味和块鸡皮好厚好油, 我明绝对唔系"走地鸡", "嘉美鸡"之类质数, 但都唔系这样.海南鸡饭 - 饭 - 香味好淡, 食落冇海南鸡饭的饭香.咸蛋(要加几元) - 唔好讲流黄, 起沙, 只系蛋一只. 我去CRC超市买的咸蛋好食啲.菜 - 冻, 唔甜和爽汤 - 啲味精都开得唔错!最后, 倒的姜蓉落饭食, 虽然油啲, 反而几好味. 我觉得啲质数同"泰潮"差不多, 但好食过"泰国人海南鸡饭".总结 : 味道不太似海南鸡饭, 似切鸡饭, 一般, 但要四+几元, 不如去明星买盒切鸡饭都系唔过二+元, 我觉得会低食啲.
海南鸡饭 - 饭 - 香味好淡, 食落冇海南鸡饭的饭香.
菜 - 冻, 唔甜和爽
汤 - 啲味精都开得唔错!