2024-10-09 469 浏览
轻轻松松又到五点钟,处理埋手头上嘅文件又系 #MeTime 嘅时间🍃 商场满布唔同造型嘅 #熊猫仔 🐼 非常可爱☺️ 难得嘅免费娱乐,#小秘书 当然要影个够本… 搞到争啲误咗 #饭聚 嘅时间😅好耐都无返过「家乡」嘅我,呢日除咗过嚟打卡,实际上系为咗寻味道👅 仲记得每次去到 #日本,我总会帮衬 #金子半之助,一尝充满 #胡麻油 香气嘅 #天妇罗 🍤 仲有各式各样嘅 #天丼 🍚🥢 香港店装饰得跟正店几乎一样,正好慰藉一吓思乡病嘅我🤭 而我发现最近佢哋原来加咗唔少新口味,一于试吓佢🤤🥗 #半之助沙律 满满嘅 #沙律菜 上配上特制嘅酱汁,口味好清新,加埋充满 #胡麻油香 嘅 #天妇罗虾 一齐食,外脆内软嘅口感,非常治愈🤤🍤 #车海老寿司卷 师傅将新鲜嘅 #炸虾 放入 #寿司卷 内,再加上 #三文鱼籽 做点缀,造型吸睛之余,口感亦非常丰富🤤 #小秘书 尝试一啖一口,虽然系失仪咗啲😅 不过咁先可以一次过试晒唔同嘅层次感吖嘛🤭🐟 #烧三文鱼天妇罗御膳呢个定食都几丰富,前菜渍物嘅 #茄子,口感冰冰凉凉,令人特别开胃🤤 主角 #烧三文鱼,入口充满鱼油香,用嚟配 #珍珠米饭 一齐食,有种家嘅感觉❤️ 最后再

🥗 #半之助沙律

🍤 #车海老寿司

🐟 #烧三文鱼天妇罗御膳
呢个定食都几丰富,前菜渍物嘅 #茄子,口感冰冰凉凉,令人特别开胃🤤 主角 #烧三文鱼,入口充满鱼油香,用嚟配 #珍珠米饭 一齐食,有种家嘅感觉❤️ 最后再嚟一份迷你杂锦天妇罗🍤 我哋将大大只天妇罗虾、蔬菜轻轻浸落特制嘅酱汁,味道梗系另一个层次🤤

食饱饱之后再配埋佢哋特有嘅 #黑豆茶,暖暖胃、好有饱足嘅感觉🥰 唔知我几时可以飞✈️ 试埋日本师傅嘅手势呢😗😗

📍 金子半之助(大角咀) 海庭道18号奥海城2期地下G29-G30号舖
2024-10-07