1月15日, 得知喺天后开咗一间西式快餐, 主打系食烤鸡同肋骨, 好似好有特色咁㖞~ 今日我地特登嚟试, 店舖入面唔系太多客人, 有几个外国人, 应该都似系食惯食熟~ menu除咗d特定set之外, 仲会有d是日special咁, 都几多选择~::: 烤鸡全腿配胡麻酱 + 沙律 + 杂菜汤 ::: $45是日餐汤就系杂菜汤. 杂菜汤用隔热纸杯装住, 菜味清新带少少黑椒微辣, 味道唔错但就有少少即食面汤底feel.呢个烤鸡全腿餐本身系可以跟晒沙律同薯角, 不过因为呀菲戒紧淀粉质所以要求店员走薯角同比多d沙律菜, 店员都好有礼拜答应咗~ 由于鸡脾系即叫即烤, 所以都等咗阵先有得食~ 不过等得值! 因为即烤嘅鸡全腿真系够晒皮脆肉嫩! 鸡皮好薄无多余脂肪, 烤得香脆之余仲充分吸收晒腌料嘅香草味~ 内里嘅鸡肉好嫩滑, 点埋个胡麻酱更加引出香浓肉味~ 超正! 伴碟嘅沙律份量多而且新鲜爽脆, 伴以沙律醋汁又可以中和肉类油腻感~ 成个餐嘅组合可以话系配合得天衣无缝呀!::: 烟三文鱼三文治 + 奶茶 ::: $38一人份嘅三文治份量唔算大, 不过作为轻食都可以嘅… 面包揸喺手上感觉好软熟, 亦富有弹性

::: 烟三文鱼三文治 + 奶茶 ::: $38
一人份嘅三文治份量唔算大, 不过作为轻食都可以嘅… 面包揸喺手上感觉好软熟, 亦富有弹性~ 打开三文治中间, 除咗三文鱼之外, 仲有青瓜同生菜, 再加上沙律酱, 配搭非常清新健康~ 唔好嘅系三文鱼份量唔多, 并唔可以覆盖晒成个面包… 不过整体入口非常爽口, 生菜同青瓜嘅清爽, 加上三文鱼嘅鲜味, 面包亦带微甜, 面包同馅料味道都好夹~ 虽然唔食得好饱, 但系都好满足~
奶茶就只属中下, 因为只系用个lipton茶包, 马虎求其咗d… 又因为茶包浸得太耐以致茶味太浓同个奶唔多夹, 加晒d奶都好似唔够味, 亦冇港式奶茶𠮶种香.

虽然呢间以快餐形式经营嘅西餐小店, 但系食物质素确实算系高~ 鸡脾同三文治都好好味, 大多都系即叫即整嘅, 要等下都系值嘅~
杂菜汤
烤鸡全腿配胡麻酱