礼拜日放假,我同朋友去咗荃湾嘅麻辣年华,真系一个唔错嘅选择!本来谂住去另一间水煮鱼嘅餐厅,但经过呢度见到有串烧同海鲜,于是决定入去试吓。脆皮烤鱼真系好香,鱼皮烤得脆脆的,搭配青椒汤底,仲有一阵奶香味,味道几特别。我本身唔太钟意食鱼皮,但呢个脆皮鱼皮食落去好滑,完全冇腥味,食完真系唔想停。农家小炒肉嘅份量好足,肉块好嫩,唔似其他餐厅净系得菜,呢个炒得真系好好,搭配白饭食,简直系绝配!每一㗳都令我惊喜。串烧方面,羊肉同牛肉都处理得几好,肉质弹牙,调味唔重,食落去好开心。相比之前食过嘅串烧,呢度嘅肉质真系好好多,令人印象深刻。饮品方面,西瓜波波饮落去又清凉又解渴,特别适合呢个天气,啤啤啱啱好,饮住热食同炸物,感觉超级享受。总括来讲,麻辣年华呢间餐厅真系值得推介,无论系海鲜、烤鱼定串烧,都有一定水准,价钱合理,非常适合同朋友聚餐。如果你钟意食辣,呢度一定唔好错过!我下次一定会再嚟!