2024-09-24
厚福街一向多餐厅 但真系唔知有一间日本师傅坐阵又有水准既烧鸟专门店采用既鸡肉一律来自日本 而且系刺身级别 所以有啲串烧系可以半熟食除左烧鸟 其实仲有其他烧物 锅物同一品料理等提供 最新仲推出左关东煮添◦ 豚肉溏心蛋用猪腩片包住溏心蛋烧 想像到都几考巧夫 轻轻一笃蛋汁就流出黎wooow~教大家一个隐藏食法 可以用蛋汁黎蘸免治鸡肉软骨棒◦ 半生熟柚子胡椒鸡胸 / 鸡颈 / 鸡髀肉 / 鸡尾呢一堆都系烧鸟常见部位 一试就知师傅既实力( ͡° ͜ʖ ͡°)第一串鸡胸一食就有啲惊艳 真系5成熟咁 食落带少少爽又浓鸡味 其余都系水准以上 可以放心试哂◦ 半生熟鸡肝 / 鸡皮 / 鸡胸软骨 / 免治鸡肉软骨棒继续烧鸟系列 鸡肝烧好要趁嫩尽快食 鸡皮外层脆卜卜 鸡胸软骨既肉比例比一般高最想讲系免治鸡肉软骨棒 我地坐吧枱见到系师傅收到order先即刻掐 唔系现成货又唔会雪到实 觉得几有诚意 食落几软熟又有肉汁◦ 牛舌 / 和牛野菜连串较为推荐牛舌 非常厚切 亦烧到有油香又爽弹既效果◦ 鳗鱼 / 烧鱿鱼一夜干鳗鱼肥美厚肉 山椒味好强特别推介menu既烧鱿鱼一夜干好有惊喜(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`) 一夜干处理完 质地仲保持到
◦ 豚肉溏心蛋
教大家一个隐藏食法 可以用蛋汁黎蘸免治鸡肉软骨棒
◦ 半生熟柚子胡椒鸡胸 / 鸡颈 / 鸡髀肉 / 鸡尾
◦ 半生熟鸡肝 / 鸡皮 / 鸡胸软骨 / 免治鸡肉软骨棒
◦ 牛舌 / 和牛野菜连串
较为推荐牛舌 非常厚切 亦烧到有油香又爽弹既效果
◦ 鳗鱼 / 烧鱿鱼一夜干
鳗鱼肥美厚肉 山椒味好强
特别推介menu既烧鱿鱼一夜干好有惊喜(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`) 一夜干处理完 质地仲保持到又嫩又弹 但鱿鱼既鲜味系浓缩左咁
◦ 亲子丼 / 关东煮(萝卜 厚烧玉子 椰菜卷)
◦ 芦笋 / 白果
✿