2023-07-10
🍴鸳鸯烤鱼口味(江团鱼) $368呢度嘅烤鱼口味比较创新特别,仲可以拣鸳鸯口味,平时都系食开香辣烤鱼,今次就拣咗「金波罗酸辣味」同「红火蕃茄味」。「金波罗酸辣味」汤底系用咗新鲜菠萝金汤再加上辣椒,味道酸酸甜甜带少少辣,非常开胃。「红火蕃茄味」除咗用蕃茄,仲加埋剁椒同甜红椒,而且呢度嘅汤底可以拣酸度同辣度,唔食得辣嘅朋友都可以食到。烤鱼鱼种我哋拣咗江团鱼,非常鲜味而且好易起骨,加埋餐厅半煎炸条鱼先放入炉,会更加香口😋🍴墨鱼三色滑 $58 & 雪花肥牛卷 $88呢度嘅墨鱼滑同样好特别,餐厅整成三个唔同嘅味道(南瓜味、原味同菠菜味),其中菠菜味会比较突出,同埋鱼滑都好弹牙。另外叫咗份雪花肥牛卷,索晒啲汤食劲正!🍴咕噜咕噜元气九宫格 $188叫咗个九宫格小食拼盘,一嚟店员会放上干冰飘晒烟咁,好啱打卡✨入边会有川辣猪耳仔、手撕鸡、鸡肾、云耳同手拍青瓜等,几款小食都唔会好辣。🍴劲量1.3公升解辣特饮 $48呢度嘅特饮玩名得嚟又超大杯,但系价钱同出边餐厅差唔多!我哋分别叫咗「自柑堕乐」(金橘、柠檬、菠萝沟可乐)同「菠萝Me」(蜜瓜、菠萝沟雪碧)。用嚟送浓味嘅嘢食一流,我哋都钟意饮「菠萝Me」多啲,因
🍴墨鱼三色滑 $58 & 雪花肥牛卷 $88
🍴咕噜咕噜元气九宫格 $188
🍴劲量1.3公升解辣特饮 $48
呢度嘅特饮玩名得嚟又超大杯,但系价钱同出边餐厅差唔多!我哋分别叫咗「自柑堕乐」(金橘、柠檬、菠萝沟可乐)同「菠萝Me」(蜜瓜、菠萝沟雪碧)。用嚟送浓味嘅嘢食一流,我哋都钟意饮「菠萝Me」多啲,因为真系好香蜜瓜汽水味,仲会有啲菠萝粒可以食到。
🍴咕噜咕噜围炉肆甜 $168
最后嘅甜品都会用干冰飘烟送嚟,成餐饭都好打卡able🤣除左有爆珠冰粉,仲有红糖糍粑同埋龙须糖,可以食到唔同川菜甜品好正!