2024-03-03 1959 浏览
见社交媒体网站做紧优惠,平平地就去试吓佢个下午茶。啲网路红人讲到佢晚餐咁正,咁我谂食物质素都唔会差得去边,点知… 我地好明白下午茶都唔会有啲咩贵嘢食,都只系讲求味道,但最后系难食,完全不能相信啲网路红人所讲嘅嘢,同现实争咁远。嘢食卖相唔精美,拎嘢食嘅碟只只都湿,有啲仲要未洗干净,啲杯都黐笠笠,衞生清洁好差。因为啲嘢食实在太唔靓,所以都冇影相,唔想留念,但食完感觉好差,忍唔住要上嚟留食评。刺身:选择唔多,三文鱼普通,蟹柳都系实同假热食:椒盐猪扒又干又硬冇味、咖喱鱼旦汁好水冇乜味、唔知咩蜜鸡翼只系一只冇味嘅煎鸡翼、粥系米水分离状态、烧牛肉好难咬、全场唯一可取系寿喜烧和牛。基本系冇嘢想食甜品:平价忌廉蛋糕、其他甜品都系卖相同味道唔OK。其中豆腐花应该系我食过最难食嘅豆腐花,攞嘅时候已经觉得佢好硬好粗,食落喺鞋同埋有苦味,已经落咗好多糖,但仲食到𠮶阵苦味。豆腐花咁基本都可以难食到咁,其他甜品卖相系见倒都唔想食。雪糕:冇品牌,好假嘅雪糕,冇奶味,好似奶+水整出嚟口咁总括而言,真系连二百几都唔值得比。话开咗冇几耐,但入面啲枱、餐具、环境嘅衞生同清洁程度都好差,张枱一入座就发现系笠

刺身:选择唔多,三文鱼普通,蟹柳都系实同假
雪糕:冇品牌,好假嘅雪糕,冇奶味,好似奶+水整出嚟口咁

2024-03-03
  • 寿喜烧和牛