2022-05-18 155 浏览
开番晚市堂食即卡约朋友食饭,石烧牛系好想食既一道菜,今次朋友黎到旺角既牛极,佢系用自助售票既方式落单,有牛唔同既部位同埋份量拣,白饭,沙律菜同汤就系自助形式。我地两个各自拣左最细既牛柳同牛肩排,但都有 180g 去到自助区拣埋酱料,佢既自家制烧肉汁加上蒜蓉系绝配,好香日式牛肉汤,几惊喜,入面都真系有牛肉,似罗宋汤咁亦好清甜。沙律菜加上胡麻酱,好开胃岩岩上既牛肉系一成熟,慢慢烧到自己中意既熟度就可以,如果烧太耐石板唔够热,可以叫店员换石板,第一下切完会比较生同见血,个人觉得烧到石板降温既时候生熟度就岩岩好,侧边仲有调味料可以自行调制牛肩排肉质好厚实,牛味好香,除左筋部整体都唔会过韧,唔错牛柳就比较软身,食落去有入口即融既感觉,肉质好嫩滑环境都几宽敞,抽风系统唔错,咁多人烧紧都唔会觉得焗。另外避免烧肉时被溅到,仲有围裙比客人用,几贴心

我地两个各自拣左最细既牛柳同牛肩排,但都有 180g

去到自助区拣埋酱料,佢既自家制烧肉汁加上蒜蓉系绝配,好香

日式牛肉汤,几惊喜,入面都真系有牛肉,似罗宋汤咁亦好清甜。

沙律菜加上胡麻酱,好开胃

牛肩排肉质好厚实,牛味好香,除左筋部整体都唔会过韧,唔错

牛柳就比较软身,食落去有入口即融既感觉,肉质好嫩滑