餐厅: 薈景
资讯:

由同事推介第一次帮衬呢间「荟景」既自助晚餐,食完真系比佢打动到,整体食物比「自助山」高一筹,点解?听我细细道来啦!海鲜类:计有不可或决既即开生蚝啦,并唔系开定等客自己拎既,肯肯定新鲜得多;亦有比较少见既新鲜鲍鱼,虽然依家既鲍鱼大家都唔好寄望会好鲜甜但总系叫做多个种类比客人丫;冻虾鲜甜好味合格;面包蟹多糕美味,回头再回头呀;蒸新鲜龙虾真系重头戏,不特止大只兼肉身鲜甜而且大部份都好好糕添,我一个人连爆两只;肉类:要提既系烧牛肉,好耐都无吔过咁有肉味既自助餐烧牛肉喇......当然,唔系自助餐好多地方既烧牛肉都唔错,不过自助餐真系少有食得我满意啰;煎鸭肝,味道同鹅肝绝对有得挥,煎得好香口好好味,唯独系底下块多士太细块啰;甜品:令我印像深刻既系好多甜品都即制,第一次见连心太软都系现焗,虽然流心效果未见太凸出不过热辣辣既心太软真系好少出现晌自助餐度啰;须皮忌廉卷亦做得好好,皮面好松化,好怕自助餐既甜品潮晒淋晒啰;其实食物大部份都水准好高但以上系印像最深刻既部份......

海鲜类:
冻虾鲜甜好味合格;
面包蟹多糕美味,回头再回头呀;

肉类:

甜品
须皮忌廉卷亦做得好好,皮面好松化,好怕自助餐甜品潮晒淋晒啰;

潮州卤水鹅
2016-05-14
用餐优惠
信用卡优惠
潮州卤水鹅
  • 烧牛肉、蒸龙虾、煎鸭肝