2024-07-29 154 浏览
今晚走咗嚟天后「头啖汤」食鸡煲打边炉,舖头店面虽然唔大,但座位坐得几阔落几舒服,装修布置好有特色好多打卡位👍🏻重庆麻辣鸡煲 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️我哋2个人撑枱脚,叫半只鸡已经够晒食!钟意食麻辣鸡煲嘅我,好著重个鸡煲够唔够麻香味,味道够唔够浓郁🤔 呢度嘅麻辣鸡煲水准好高,麻香味重,但系唔会太辣食到流晒汗𠮶只,鸡肉保持嫩滑但系好入味😋 如果钟意食芫荽仲可以额外加,简直系荽友福音!手切牛肩胛 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️打边炉又点可以唔食牛呢?见到呢度有手切牛肩胛平时好似少见啲,一于试吓!手切牛厚度刚刚好,我哋唔钟意食太熟,所以放落汤渌一阵就食得!牛肩胛肉味浓郁,脂肪分布适中,厚实得嚟又有种软嫩感,食落口唔会觉得难咬,值得一试🐂台湾脆白鳝片 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️钟意食鳝片嘅就唔好错过!提提你如果谂住食海鲜嘅可以一早预订,餐厅会send定whatsapp问你,当中就包括呢款台湾脆白鳝片!白鳝片渌一阵就食得,口感果然系比较爽脆,点少少豉油更加带起到鲜味👍🏻安格斯牛丸 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到呢度嘅牛丸咁好食,表面平平无奇,但系原来渌熟咗之后,放入口咬开系劲多汁,而且牛肉味好浓郁,食落好爽口,推介大家一定要试!广岛蚝 ⭐️⭐️⭐️⭐️广岛蚝size唔
今晚走咗嚟天后「头啖汤」食鸡煲打边炉,
舖头店面虽然唔大,
但座位坐得几阔落几舒服,
装修布置好有特色好多打卡位👍🏻

重庆麻辣鸡煲 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

手切牛肩胛 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

台湾脆白鳝片 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

安格斯牛丸 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

广岛蚝 ⭐️⭐️⭐️⭐️
广岛蚝size唔算大只,渌一阵就食得,食入口juicy有鲜味!最欣赏系可以叫2只,啱晒我哋2个人可以过下口瘾,少食多滋味多满足👍🏻

韭菜饺 ⭐️⭐️⭐️⭐️
我系韭菜饺fans,无论打边炉定食车仔面都一定会叫😍 呢度嘅韭菜饺韭菜味浓郁,入面超多韭菜,配埋鸡煲汤底更惹味,我一个人可以食晒4只🤣

酥炸云吞 ⭐️⭐️⭐️⭐️
酥炸云吞系我嘅至爱之一,见到呢度有当然要点!云吞炸到脆卜卜,虽然唔系好大只,但系馅料好足好入味,点埋泰式鸡酱无得顶啦😋

重庆麻辣鸡煲
手切牛肩胛