餐厅: 亞南雞煲
资讯:

2024-09-16 234 浏览
醒起好耐都系食鸡煲,老婆就话朋友介绍左一间位于太子 叫 亚南鸡煲, 呢晚就决定过黎试试~鸡煲款式都几多,如果想食好d 仲可提早过来预订新鲜鸡做鸡煲!不过我地属重口味人士,就选择左日本带子鸡煲 (细份) 再打边炉! 日本带子鸡煲 拣左少辣,用左日本刺身级带子,大大粒都几鲜甜,配鸡煲酱汁几惹味!鸡肉煮得好入味挂晒汁,质地都几嫩滑!比较少见到系食煲竟然会用原只花胶筒,肉身丰厚美观,食落充满胶质满满骨胶原~小食就点左椒盐鲍鱼$48/只 椒盐造得脆皮唔硬,鲜味口感好弹!脆皮牛坑腩 $88食落像油炸鬼般酥脆外皮配上鲜嫩牛坑腩真心正!火锅配料:牛颈脊色泽油花分布平均,吸满鸡煲酱汁精华野生竹笙皇:原只大大条,吸满汤汁虾胶有粒粒虾肉,弹牙!特饮: 点左同边炉好夹咸柠7 同凉茶粟米薏米水又几特别wo

鸡煲款式都几多,如果想食好d 仲可提早过来预订新鲜鸡做鸡煲

日本带子鸡煲

鸡肉煮得好入味挂晒汁,质地都几嫩滑!

小食就点左椒盐鲍鱼
$48/只 椒盐造得脆皮唔硬,鲜味口感好弹!

脆皮牛坑腩 $88
食落像油炸鬼般酥脆外皮配上鲜嫩牛坑腩真心正!

火锅配料:

牛颈脊色泽油花分布平均,吸满鸡煲酱汁精华

野生竹笙皇:
原只大大条,吸满汤汁

虾胶有粒粒虾肉,弹牙!

特饮:
点左同边炉好夹咸柠7 同凉茶