2024-11-01
约咗同样忙到排满日程表嘅闺蜜见面~当然要食好料❤️既然约咗喺尖沙咀行街街~就顺道入美丽华商场用餐啦~大家不约而同想食海鲜🦀🦐见到呢间连平日都几乎满座嘅餐馆系主打蟹料理~就马上入座啦👯♀️被安排咗入座卡位~坐得好舒服可以边食边倾近况呢🤗🤗.✨避风塘肉蟹 $788可自选辣度~我哋拣咗小辣🌶️肉蟹大大只非常吸睛🤩🤩被满满香口炸蒜、辣椒干、大葱围绕住~令惹味指数大大提升!!店员仲好细心帮忙拆掉坚硬蟹壳~使我哋毫不费力就品尝到啖啖肉嘅蟹钳✌🏻✌🏻蟹肉极肥厚鲜味🦀尤其蟹盖内嘅蟹膏特别滋味出众!.✨喜记椒盐富贵虾 $488望到巨大版嘅富贵虾实在令人哗一声❗❗一啖咬落去~扎实鲜甜嘅虾肉+甘甜浓厚嘅虾膏~加上椒盐香口制法~使人惊艳👏🏻👏🏻.✨豉椒炒蚬 $108蚬肉肥美又饱满~一啲沙都无👍🏻炒得够镬气之余~配上惹味嘅豉椒汁料~令人一只接一只放入口😋😋.✨金银蛋浸时蔬 $98鲜嫰翠绿嘅时令菠菜食落无渣😚配衬埋肉碎、金银蛋等配料&上汤~十分好味道🫶🏻🫶🏻.✨招牌蟹油炒面 $88炒得油而不腻🤝🏻的确系好考功架!面条够干身却吸收均匀酱油及蟹油!值得一试🥰.✨茶芥 $10@位✨花生小食 $15@碟✨加一服务费
✨避风塘肉蟹 $788
✨喜记椒盐富贵虾 $488