2024-06-30
究竟呢个 BB 有几得人惊?听过呢个 BB 好耐,终于的起心肝第一次嚟。觉得气氛出奇地唔错,轻快而唔嘈吵嘅音乐。(佐敦都比较少呢类型嘅酒吧)Cocktail Menu 劲多,插图都好得意会令你好想研究研究。当日我哋试咗大约5款左右,感觉整体都系偏甜。Love Potion - 有趣嘅紫色泡沫原来系用士多啤梨加火龙果打成,饮落好香薰衣草味,先甜然后下层嘅酸味先涌出嚟。系对爱情都好合理嘅演绎Lonely Apple - 好清新嘅苹果同柚子味,🍏但一开头真系好甜,要等啲冰融化咗啲之后先比较易饮。(唔多觉有紫苏味)Misfit - My favourite of the night, 用咗 Blended Scotch Whisky, Islay Whisky, Ruhbarb Liquer, Fernet-branca, Chocolate Bitters。🥃睇落好癫嘅配方但饮落其实唔会苦,个 smoky 味好出。encore 咗多一杯,嘻Espresso Martini- 感觉个咖啡味唔够浓厚,淡薄咗少少。☕️Bar Leone 𠮶杯会啱我口味啲小食竟然有 Classic Three stu
Cocktail Menu 劲多,插图都好得意会令你好想研究研究。当日我哋试咗大约5款左右,感觉整体都系偏甜。 Love Potion - 有趣嘅紫色泡沫原来系用士多啤梨加火龙果打成,饮落好香薰衣草味,先甜然后下层嘅酸味先涌出嚟。系对爱情都好合理嘅演绎 Lonely Apple - 好清新嘅苹果同柚子味,🍏但一开头真系好甜,要等啲冰融化咗啲之后先比较易饮。(唔多觉有紫苏味) Misfit - My favourite of the night, 用咗 Blended Scotch Whisky, Islay Whisky, Ruhbarb Liquer, Fernet-branca, Chocolate Bitters。🥃睇落好癫嘅配方但饮落其实唔会苦,个 smoky 味好出。encore 咗多一杯,嘻 Espresso Martini- 感觉个咖啡味唔够浓厚,淡薄咗少少。☕️Bar Leone 𠮶杯会啱我口味啲 小食竟然有 Classic Three stuffed Treasures,估唔估到系乜,即系煎酿三宝 😂 但我哋啲闷蛋都系要返 Cold Cuts & Cheese 同埋 Prawn Tacos 呢啲大路嘢,无嚟新意 lol