2024-02-03
🍚走入这间又有feel嘅茶记,面对𠮶兜普普通通嘅菜单,我兴奋地试咗好几样食物。先讲讲豉汁蒸䲝鱼,啲鱼真系咁滑,咁嫩,仲要豉汁够晒味,嗒嗒地,正!再黎讲下我个煲仔饭,啲饭香喷喷,有香喷喷嘅饭焦,啲排骨好够味,嚼落有劲,根本就系犯规好食!🤤啊,又唔可以唔提下佢哋杯冻柠茶,简直就系消暑圣品。而家天气开始转凉,食碗热辣辣嘅煲仔饭,真系再合适唔过。我仲试过佢哋嘅早餐,啲生翼炸得脆口得滞,配上茄汁豆,美味过瘾;即使系唔太钟意热气嘅朝早,我都要顶住困意来食一份精美早餐A,哎哟,餐肉厚切得啱啱好,通粉又正,啲忌廉奄列蛋滑得嚟又唔会太腻。讲返个意粉,够晒弹牙,鸡件肉质软嫩,配合煎香嘅餐包,合埋一杯嘅奶茶,实在系完美嘅晨间组合。😋真系每次黎呢度都觉得开心,好似食到家庭嘅味道咁,跟朋友一齐分享呢啲地道又实惠嘅美食,就系一种小确幸!每道菜都有佢特色,但都保持得旧香港嘅地道味道,绝对系一间值得黎几多次嘅店。👍